Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng
En klassiker som en god gammeldags fiskegrateng skal du ikke glemme selv om du lever glutenfritt. Den er overraskende enkel å lage og det er dessuten en perfekt måte å få i barna fisk på. Blandet med deilig ostesaus og makaroni kan det ikke bli feil. Serveres med en frisk grønn salat eller revet gulrot med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Vi har både glutenfritt mel, panering, og glutenfri makaroni i nettbutikken vår. Se hele utvalget her.
Glutenfri fiskegrateng
- 500 g hvit
- 2 dl makaroni
- 3 ss smør
- 5 ss glutenfritt lyst mel
- 4 dl melk
- 3 egg
- 2 dl revet gulost
- 1 dl glutenfri strøkavring . Vi kjøpte i Sverige, men du kan fint lage ditt eget av glutenfrie knekkebrød eller cornflakes.
- 1 ts salt
- 1/2 ts revet muskat
- 1 ts tørket dill (kan sløyfes)
- Kvernet pepper
- Kok makaroni som anvist på pakken og hell av vannet.
- La fisken trekke i kokende vann i ca 5 minutter.
Ostesaus:
- Smelt smøret i en kjele og rør inn melet litt etter litt. Spe på med melk under omrøring. Rør inn eggene ett og ett av gangen. Rør til sist inn osten og krydre med salt og muskat. Spar litt av osten til å ha over helt til slutt sammen med dill og nykvernet pepper.
- Del fisken i små biter og rør den inn i sausen sammen med makaronien. Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over litt strøkavring og revet ost og stek fiskegratengen nederst i ovnen i ca 30 minutter på 180 C.
Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng
Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng
Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng
Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng
Lykke til!
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #hjemmelaget #glutenfri #fiskegrateng #fisk #middagstips #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #family #theglutenfree #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodbloggwe #foodlover
9 Responses
Hei, denne skal prøves 🙂
Men vet du om det er mulig å lage den ferdig kvelden før – la den stå i kjøleskap over natten – og så steke den dagen etter?
Det går helt fint:) Lykke til!
Denne fiskegratengen var knallgod!!!
Er det mulig å fryse den ned? 🙂
Denne har me prøvd, og den e heilt fabelaktig kan gjøres melkefri med å bruke melkefri ost og laktosefri melk og smør me har nemlig begge deler i hus – både laktosefri og glutenfri mat…
Er det mulig å få denne til melkefri? Melk og smør er enkelt å gjøre om, men hvordan erstatte osten? Er så mye skryt av denne på cøliaki sidene
Hei. Jeg har tenkt å lage glutenfri fiskegrateng til typen min som har cøliaki, hvilken glutenfri macaroni merke anbefaler du? Hvilken ligner mest på den med gluten? Kan man bruke schar sin brødsmuler som brødsmuler?
Jeg liker coop sin makaroni best! Smaker mest “vanlig”
Så gøy at du har funnet en favoritt!