Blog posts

Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng

Hjemmelaget glutenfri fiskegrateng

Barnas kjøkken, Middagstips
glutenfri fiskegrateng

En klassiker som en god gammeldags fiskegrateng skal du ikke glemme selv om du lever glutenfritt. Den er overraskende enkel å lage og det er dessuten en perfekt måte å få i barna fisk på. Blandet med deilig ostesaus og makaroni kan det ikke bli feil. Serveres med en frisk grønn salat eller revet gulrot med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Glutenfri fiskegrateng:

  • 500 gr hvit fisk etter ønske
  • 2 dl makaroni
  • 3 ss smør
  • 5 ss glutenfritt lyst mel. Toro
  • 4 dl melk
  • 3 egg
  • 2 dl revet gulost
  • 1 dl glutenfri strøkavring . Vi kjøpte i Sverige, men du kan fint lage ditt eget av glutenfrie knekkebrød eller cornflakes.
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts revet muskat
  • 1 ts tørket dill (kan sløyfes)
  • Kvernet pepper

Kok makaroni som anvist på pakken og hell av vannet.  La fisken trekke i kokende vann i ca 5 minutter.

Ostesaus:

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet litt etter litt. Spe på med melk under omrøring. Rør inn eggene ett og ett av gangen. Rør til sist inn osten og krydre med salt og muskat. Spar litt av osten til å ha over helt tilslutt sammen med dill og nykvernet pepper.

Del fisken i små biter og rør den inn i sausen sammen med makaronien. Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over litt strøkavring og revet ost og stek fiskegratengen nederst i ovnen i ca 30 minutter på 180 C.

 

glutenfri fiskegrateng
glutenfri fiskegrateng
glutenfri fiskegrateng
glutenfri fiskegrateng
glutenfri fiskegrateng
glutenfri fiskegrateng

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #hjemmelaget #glutenfri #fiskegrateng #fisk #middagstips #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #family #theglutenfree #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodbloggwe #foodlover

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Ingelin
    03/04/2018 at 04:11
    Reply

    Hei, denne skal prøves 🙂
    Men vet du om det er mulig å lage den ferdig kvelden før – la den stå i kjøleskap over natten – og så steke den dagen etter?

    • admin
      03/04/2018 at 08:51

      Det går helt fint:) Lykke til!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *