by

Hjemmelaget glutenfri granola

hjemmelaget glutenfri granola

Start dagen med en sunn og god frokost. Glutenfri, hjemmelaget granola er en perfekt start på dagen. Gjerne med gresk yoghurt og friske bær.

Glutenfri granola:

  • 3 kopper glutenfrie havregryn
  • 1 kopp hakkede mandler
  • 1 kopp tørkede kokosflak
  • 1 kopp gresskarkjerner
  • 1 kopp solsikkekjerner
  • 1/4 kopp sesamfrø
  • 1/2 ts salt
  • 1 kopp varmt vann
  • 1/2 kopp lønnesirup
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp brunt sukker. Eller annet søtningsmiddel . Kan også bruke mindre sukker om ønskelig
  • 1 kopp glutenfri cornflakes
  • 1 kopp tørkede tranebær eller annen tørket frukt

Bland sammen alle de tørre ingrediensene , utenom cornflakes og tranebær, i en bakebolle. Ha i vannet, bland godt sammen og sett det tilside. I en liten kjele blander du lønnesirup, olivenolje og sukker. Varmes på middels varme ( ikke koke!) til sukkeret har smeltet. Ha blandingen over i bakebollen. Tilsett cornflakes, røres godt.

Ha blandingen over på 2 stekebrett med bakepapir på 135C i ca 1 time. Hvert 15 minutt rører du i blandingen.

Avkjøles og toppes med tranebær. Ha granolaen over på en glasskrukke med tett lokk da holder den seg i flere uker.

 

hjemmelaget glutenfri granola
hjemmelaget glutenfri granola
hjemmelaget glutenfri granola

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #granola #frokost #breakfast #aktiv #matglad #pappa #matblogg #matbloggsentralen #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homade #glutenfree #food

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *