by

Indisk lammegryte

image

Dersom du trenger litt avlastning fra all julebordsmaten er denne Indiske lammegryten ett godt alternativ. Passer godt å servere denne på en iskald dag som i dag.

Du trenger:

  • 1 kg lam i små stykker
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks kikerter
  • 1løk, skivet
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5-6 ss olivenolje
  • 1 kanelstang
  • 2 ss revet fersk ingefær ( eller ferdig  pasta)
  • Frisk koriander, hakket
  • Frisk mynte
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts paprikapulver
  • Ris
  • Papadums
  • litt salt og pepper

Brun kjøttet i 3 ss olje på middels varme til det får en gyllen farge. Tilsett løk. Lag tomatsaus ved å kjøre 3 ss olje, 1 boks med tomater, ingefær, hvitløk, gurkemeie, garam masala, spisskummen og paprikapulver i en kjøkkenmaskin. Rør inn tomatpuré. Hell tomatblandingen over kjøttet, tilsett kokosmelk, gulrøtter og kanelstangen og la det koke på middels varme i ca 45 minutter til kjøttet er mørt. På slutten av koketiden tilsetter du en boks med kikerter.

Helt tilslutt tilsetter du koriander og mynte.

Serveres med kokt ris og papadumsene.

Tips:

Om du vil unngå å steke papadumsene i olje, kan du pensle de med litt olje å steke de i ovnen. Legg bakepapir på ett stekebrett og forvarm ovnen til 250C. Papadumsene stekes kun i noen sekunder så her må du følge med så de ikke blir brent.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *