Blog posts

Kikertboller med dill, chili & sitron

Kikertboller med dill, chili & sitron

Grønnsaker/vegetar, Middag på under 30 minutter, Middagstips
kikertboller med dill, chili og sitron

Her i huset har vi ofte kjøttfrie dager. Det er ikke noe vi tenker over, det er bare veldig naturlig for oss å ikke spise kjøtt så ofte.  Sevastianos er heldigvis veldig glad i kikerter, bønner og linser så da er det ingen grunn til å ta det bort fra menyen. Bare å kjøre på så lenge det varer.

Chickpea fritter eller revithokeftedes som det heter er en veldig vanlig rett i Hellas. Som oftes er den en del av smårettene eller meze som det heter på gresk. Du kan enten legge kikerter i bløt natten over eller kjøpe ferdige på boks. Begge deler funker, og du kan fint bruke det du har av friskt krydder for din egen vri.

I dag fikk jeg så utrolig lyst på det og i og med at alle ingrediensene var innen rekkevidde var det bare å sette i gang. Dette var ganske spontant så jeg brukte kikerter på boks, da jeg ikke hadde lagt i bløt. Jeg hadde også litt revet parmesan i for ekstra smak. Så godt!

Du trenger:

  • 1 boks med kikerter
  • saften av 1/2 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss finhakket dill
  • 2 middels store kokte poteter
  • 5 ss revet parmesan
  • 1 egg
  • 1 cm chili (avhenger av hvor strek/svakt du vil ha det
  • 4 ss glutenfritt mel
  • 50 gr glutenfritt brødrasp. Kjøp ferdig eller mal glf knekkebrød
  • 2 ss olivenolje
  • salt/pepper
  • olje til steking

Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin/blender til en klissete masse. Tilsett mer mel eller brødrasp hvis massen er for tynn. Hvis den er for tykk kan du tilsette litt sitronsaft og olivenolje. Den skal være fast men klissete.

Bruk en spiseskje til å forme boller/kaker som du steker på middels høy varme til de har en gylden farge på begge sider. Legg de over på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekker ut. De kan også stekes i ovn hvis du vil unngå frityr.

Serveres varme med litt salt og noen dråper sitronsaft over. Gjerne med en grønn salat og/eller litt feta ost til.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

glutenfrie kikertboller med dill og sitron
kikert boller med dill og sitron. Glutenfri selvfølgelig
kikertboller med dill, chili og sitron

#pappautengluten #kapersoliven #theglutenfreedad #glutenfri #kikertboller #mat #gresk #revithokeftedes #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #sommer #ferie #hellas #middelhavsmat #allersglutenfritt #godtno #matprat #matbloggsentralen #marathon #running #marathontraining #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #greek #islandlife #greekislands #foodblogger #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *