Blog posts

Kokos & banan frittes

Kokos & banan frittes

Bakverk, Kaker / dessert

image

Hver gang vi er i Hellas må vi ha “Loukomades”. Loukomades er rett og slett frityrstekt deig som stekes og toppes med sirup, sjokoladesaus eller honning. Tilslutt strøs kanel og sesamfrø over. Skikkelig godt!! Vi har i dag laget vår egen variant av disse, og for ett litt ” lettere” alternativ laget vi de av bananer.

 

In Greece, loukoumades are commonly spiced with cinnamon in a honey syrup and can be sprinkled lightly with powdered sugar. Loukoumades are a traditional Greek dessert with roots in deep antiquity, although some disagreement exists over which historical Greek honey-cake is the ancestor of the modern loukoumas, whose present name is borrowed from Arabic via Turkish. The candidate most frequently mentioned as being prepared with hot oil is enkris, which is described below along with other postulated ancestral honey-cakes.

Du trenger:

  • Olje til steking
  • 2 bananer
  • 1/2 kopp glf mel
  • 1/2 kopp maizena
  • 1/4 kopp kokosmasse
  • 2 ss sukker eller annet søtningsmiddel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/8 ts salt
  • 2 eggeplommer
  • 1/4 kopp melk. Pluss mer om det trengs
  • 1/4 ts vaniljeekstrakt
  • melis til servering

Ha godt med olje i en stekepanne og varm opp. Dette blir glovarmt så dette er kansje ikke en aktivitet barna trenger å være med på..

Visp sammen banan, glf mel, maizena, kokos, sukker, bakepulver, og salt. Rør inn melk, eggeplommer og vanilje. Røres til en jevn, fin masse. Bruk en spiseskje til å forme frittersene. Ha de i oljen og stekes til de får en gyllen farge på hver side. Dette går fort, så pass på!

Ta ut frittersene med en hullsleiv å legg de over på bakepapir/ tørk for at oljen skal renne av.

Strø over melis og server de varme!

image

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *