Blog posts

Kyllingboller & spicy tomatsaus

Kyllingboller & spicy tomatsaus

Helg, Middagstips
kjøttboller av kylling. glutenfrie

Dette middagstipset er utrolig enkelt og det er veldig populært hos små og store matelskere. Det går fort å lage og det passer godt som det er eller med ris og en grønn salat til.

Du trenger;

  • 500 gr kylling/ kalkundeig
  • 1 egg
  • 2 stk glutenfrie knekkebrød, kjøres i mikser slik at det blir "mel"
  • 2 ss glf lys melblanding
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts chili
  • 1 hakket løk
  • 2 ss hakket selleriblader
  • salt/ pepper
  • Olivenolje til steking

Bland alt sammen til en jevn deig. Bruk gjerne hendene om du ikke har en kjøkkenmaskin.

Strø glutenfritt mel ( lys) på en tallerken. Form bollene med en spiseskje.

image

Stek bollene i en stekepanne med god olivenolje. Bruk høy varme til å begynne med for at bollene skal få en jevn farge.

image

Ta ut bollene med en hullsleiv å la de renne av oljen på en tallerken med bakepapir.

Serveres med en spicy tomatsaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakket chili
  • 1 par blader basillikum
  •  salt/ pepper
  • 1 ss olivenolje

Kjør alt sammen i en mikser til en jevn saus. Gi den gjerne ett oppkok på ca 20 min.

Serveres med bollene.

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kyllingboller #middag #middagstips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *