by

Kyllingboller & spicy tomatsaus

Dette middagstipset er utrolig enkelt og veldig populært hos små og store matelskere.

image

Du trenger;

  • 500 gr kylling/ kalkundeig
  • 1 egg
  • 2 stk glutenfrie knekkebrød, kjøres i mikser slik at det blir «mel»
  • 2 ss glf lys melblanding
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts chili
  • 1 hakket løk
  • 2 ss hakket selleriblader
  • salt/ pepper
  • Olivenolje til steking

Bland alt sammen til en jevn deig. Bruk gjerne hendene om du ikke har en kjøkkenmaskin.

Strø glutenfritt mel ( lys) på en tallerken. Form bollene med en spiseskje.

image

Stek bollene i en stekepanne med god olivenolje. Bruk høy varme til å begynne med for at bollene skal få en jevn farge.

image

Ta ut bollene med en hullsleiv å la de renne av oljen på en tallerken med bakepapir.

Serveres med en spicy tomatsaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakket chili
  • 1 par blader basillikum
  •  salt/ pepper
  • 1 ss olivenolje

Kjør alt sammen i en mikser til en jevn saus. Gi den gjerne ett oppkok på ca 20 min.

Serveres med bollene.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *