by

Kyllingfileter fylt med bacon/ Parma, basilikum & halloumi

Boken “Sommermat” får deg rett tilbake, eller rett frem, til sommeren. En utrolig inspirerende bok. At bildene også er så vanvittig gode gjør at du får lyst til å lage alt i denne boken.

Vi har forsøkt oss på Hallomi-Basilikum-Parmafylt kylling. I mangel av Parma brukte vi bacon. Som tilbehør har vi laget Salsa Verde og en potetsalat med feta. Skikkelig sommermat med andre ord. Og det beste, alt er glutenfritt:)

Du trenger:

  • 4 Kyllingfileeter
  • olivenolje
  • En neve basilikumblader
  • salt & pepper
  • 4 store skiver bacon eller parmaskinke
  • 8 skiver halloumi

Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær ett snitt i hver kyllingfilet og fyll med basilikum, bacon og halloumi. Bind de sammen med kjøkkenhyssing og legg de i en ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt & pepper. Stek til de er gyldene. Ca 20 min. La kylling hvile før du serverer den.

image

 

Salsa Verde:

Salsa Verde passer godt sammen med svinekjøtt, kylling eller fisk.

Du trenger:

  • 3 ss hakket persille
  • 2 ss hakket mynte
  • 2 ss hakket dill
  • 1 ss Dijon sennep
  • 1 ts kapers
  • 1/3 rød chili
  • 5-6 ss olivenolje
  • Litt salt og pepper

image

 

Oppskrift & inspirasjon:Paul Løwes Sommermat

 

Husets potetsalat:

  • 8-10 poteter
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 3 ss feta
  • 1 ts Dijon sennep
  • 2 ss majones
  • Smak til med litt sitronsaft, dill, salt, pepper og 2 ss kapers

image

 

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

image

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *