Blog posts

Kyllingfileter fylt med bacon/ Parma, basilikum & halloumi

Kyllingfileter fylt med bacon/ Parma, basilikum & halloumi

Helg, Middagstips

Boken “Sommermat” får deg rett tilbake, eller rett frem, til sommeren. En utrolig inspirerende bok. At bildene også er så vanvittig gode gjør at du får lyst til å lage alt i denne boken.

Vi har forsøkt oss på Hallomi-Basilikum-Parmafylt kylling. I mangel av Parma brukte vi bacon. Som tilbehør har vi laget Salsa Verde og en potetsalat med feta. Skikkelig sommermat med andre ord. Og det beste, alt er glutenfritt:)

Du trenger:

  • 4 Kyllingfileeter
  • olivenolje
  • En neve basilikumblader
  • salt & pepper
  • 4 store skiver bacon eller parmaskinke
  • 8 skiver halloumi

Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær ett snitt i hver kyllingfilet og fyll med basilikum, bacon og halloumi. Bind de sammen med kjøkkenhyssing og legg de i en ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt & pepper. Stek til de er gyldene. Ca 20 min. La kylling hvile før du serverer den.

image

 

Salsa Verde:

Salsa Verde passer godt sammen med svinekjøtt, kylling eller fisk.

Du trenger:

  • 3 ss hakket persille
  • 2 ss hakket mynte
  • 2 ss hakket dill
  • 1 ss Dijon sennep
  • 1 ts kapers
  • 1/3 rød chili
  • 5-6 ss olivenolje
  • Litt salt og pepper

image

 

Oppskrift & inspirasjon:Paul Løwes Sommermat

 

Husets potetsalat:

  • 8-10 poteter
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 3 ss feta
  • 1 ts Dijon sennep
  • 2 ss majones
  • Smak til med litt sitronsaft, dill, salt, pepper og 2 ss kapers

image

 

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

image

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *