Blog posts

Marinerte kylling klubber & blåmuggost dipp

Marinerte kylling klubber & blåmuggost dipp

Helg, Matpakketips
  • image
      Marinerte kylling klubber & stekte poteter

Vi marinerte kyllingen i 2 ss olje, 2 fedd hvitløk, 1 ss glutenfritt mel, salt, pepper og LITT kajennepepper:) Ha alt i en bolle og vend klubbene i krydderblandingen.

Stekes i olje i 10-15 min. La de renne av seg på kjøkkenpapir. De kan event stekes i 25-30 min i ovnen på 200 c.

For en litt sterkere smaksopplevelse kan de vendes i chilisaus før servering.

Chilisaus fra klikk.no;

  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk chili, rød
  • 1 ts spisskum
  • 1 ts paprikapulver
  • 4 ss vineddik
  • 2 dl olivenolje
  • salt

Rens og finhakk hvitløk. Del chili på langs ta ut hinner og frø og finhakk (gjør ev det samme med paprika). Ha hvitløk, chili / paprika og spisskumfrø i en morter og mos sammen. Tilsett paprika, eddik og olje mens du moser/ rører hele tiden. Sausen kan også lages i en liten hurtigmikser. Støt spisskum i en morter før den tilsettes i sausen. Smak til med salt. Visp inn litt vann

 

Skjær gulrøtter og stangselleri i staver å server med kyllingen og blåmuggost dippen.

 

Blåmuggost dipp;

Ingredienser

  • to dl lettrømme
  • en dl majones
  • et fedd presset hvitløk
  • 125 gr Norzola eller annen blåmuggost fint smuldret opp
  • havsalt og sort pepper etter smak

Bland sammen alle ingrediensene  i en bolle. La den stå noen timer i kjøleskap tildekket med plastfolie slik at smakene får forsterke seg.

 

image
Blåmuggostdipp & grønnsaker

image

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *