by

Mini burgere & stekte poteter

Disse mini burgerne er kjempe (sykt, i følge Sevastianos 🙂 gode! I går hadde Sevastianos besøk av gutta etter bandy trening og mini burgere & film sto på menyen.

image

Mini burgere;

  • 500 gr karbonadedeig
  • 1 egg
  • 2 ss oliven olje
  • 1 ss Dijon sennep
  • Salt/ pepper
  • 4 glutenfrie knekkebrød
  • hvitløk
  • Bassilikum

Kjør knekkebrødene i en food prosessor til de blir til «mel». Bland alle ingrediensene sammen. Ønsker du sterkere smak pĂĽ burgerene kan du tilsette chilli, kajennepepper, løk ( Sevastianos tĂĽler ikke løk sĂĽ vi droppet det), bbq saus etc. Bare ĂĽ prøve seg frem.

Form burgerne. Husk at selv om det er mini burgere trekker de seg sammen under steking, sĂĽ de mĂĽ lages litt større for at du ikke skal sitte igjen med mini, mini burgere😀

image

Ha litt olivenolje i pannen ü stek burgerene Middels/ høy varme til de er gjennomstekt.

Stekte poteter/ fries:

Skrell potetene ü skjÌr opp i ønsket størrelse. Disse stekes pü høy varme i mye olje. Oljen skal nesten dekke potetene. Vi brukte olivenolje.

Oppskrift pü glf hamburgerbrød finner du i tidligere post her pü bloggen. Husk ü forme de i mini størrelse.

image

Burgere kan fylles med det meste. Vi gikk for ruccula, tomat, stekt sopp, bacon, mozzarella & tzatsiki (Gresk hvitløksdressing)

Tzatsiki;

  • 200 gr Gresk yoghurt
  • 1/2 revet agurk. Husk ĂĽ presse ut vannet.
  • 2 fedd hakket/ presset hvitløk
  • 1/2 ts eddik
  • Salt, pepper & 2 ss oliven olje

Blandes godt ü settes kaldt. Ca 2 t i kjøleskapet for at smakene skal sette seg skikkelig:)

Lykke til!

Pappan’n til Sevastianos 😉

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *