by

Når du tydeligvis har spist gluten, men ikke vet fra hva…

Som de fleste som har cøliaki vet, merker du definitivt når du har spist gluten. Kroppen reagerer voldsomt, og du får enten magesmerter, oppkast, hyppige toalettbesøk, magekramper, slapphet og/ eller utslett. Dette er noen av reaksjonene som kjennetegner ett inntak av gluten for en med cøliaki. Det finnes også noen som ikke får reaksjon, men det betyr ikke at kroppen din ikke reagerer. Tarmtottene dine reagerer uansett på ett inntak av gluten enten du merker det eller ikke.

Stort sett vet du/ eller du tror du vet, hva du har spist når du får en reaksjon. Kanskje har du vært på besøk hos noen, eller på en restaurant, og du lurer på om det kan skyldes en såkalt  «kryss-smitte». Noen ganger er jo og restauranter  som tilbyr en glutenfri meny utrygge da rutinene med håndtering av glutenfri mat ikke blir fulgt. I disse tilfellene har du en ide om at inntaket kan stamme fra nettopp dette.

Men hva med de gangene du ikke aner hva det kommer av? For andre gang denne påsken har Sevastianos fått en reaksjon som samsvarer 100% med inntak av gluten. Han blir ekstremt slapp, får masse utslett på albuer, hender og knær og han har lange toalettbesøk med (unnskyld!) mengder av avføring. Og nå lurer jeg på hva dette er? Jeg vet (nesten 100% sikkert) at han ikke har fått i seg gluten, da det ikke er noe som helst vi kan koble det til. Han kan selvfølgelig ( på skolen) ha fått i seg «spor av «gluten,  men jeg tror ikke det. Sevastianos reagerer på «spor av» gluten, men denne reaksjonen er alt for voldsom i forhold til det han har fått før.

Denne gangen vet vi rett og slett ikke, og vi finner ingenting vi kan koble det opp mot. Så, for andre gang på kort tid, ser det ut som om han har spist mengder av gluten uten at han har gjort det. Jeg tenker at med tanke på den reaksjonen han nå har fått skulle du tro at han hadde spist ett helt fullkorn brød sammen med en diger tallerken glutenholdig pasta, OG 4 skolebrød (med gluten)….

Er det flere av dere som opplever dette? Legg gjerne igjen en kommentar til oss dersom du også får voldsomme reaksjoner uten å vite helt sikkert hvor det kommer fra.

Takk for at dere følger oss!:)

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfritt #kosthold #cøliaki #cøliakiforeningen #aktiv #matglad #glutenfri #pappa #utengluten

 

6 kommentarer


 1. // Svar

  Jeg reagerer også på spor av og etter en intens leting har jeg funnet ut av at jeg reagerer på selve hvete. Små mengder hvete gir meg samme symptomer som gluten- kan det være dette han reagerer på?


  1. // Svar

   Hei og takk for svar! Vi vet at han reagerer på hvetestivelse så det får han ikke, men godt tips!:)


 2. // Svar

  Har han fått smågodt fra smågodthyllen? Mye inneholder gluten der, og spadene blir brukt i forskjellige bokser. Så her kan man få i seg spor av gluten og mere til


  1. // Svar

   Hei,
   Takk for godt tips! Det er nok ikke det, for han spiser veldig lite smågodt, men det er jo ett viktig poeng! Fortsatt fin dag:)


 3. // Svar

  Hei :-), jeg anbefaler å lese en bok. Det er New York Times bestseller: Amy Myers, M. D. The Autoimmune Solution. Jeg var veldig skeptisk, men denne bok faktisk redet/forandret mitt liv. Selv om jeg brukte glutenfri mat det hjalp ikke helt. Fordig det flere ting som vi må passe på: lekkende tarm, kosthold, toksiner, infeksjon, stress. Jeg følte meg bedre etter ca. 3 måneder siden jeg brukte autoimmune protokollen. Nå føler jeg som «frisk person» og kan leve «normalt» hver dag. Har mye energi, ingen vond, ingen depresjon… Når prøver jeg å komme tilbake til bare glutenfri mat føler meg dårligere. Derfor jeg begynte å tro henne. Jeg har hypotyreose og etter hvert kom intoleranse overfor gluten. Amy synes at disse sykdomer (autoimmune) liker å være sammen. Det betyr at hvis man har en autoimmune sykdom det kan etter hvert komme ny autoimmune sykdom. Som var hos meg. Jeg måtte bruke medisiner ved hypotyreose (lege sa at det skal være gjennom hele mitt liv). Siden brukte jeg denne protokollen etter 4 måneder jeg kunne slutte med medisiner :-)!!!
  Dere må selv besteme om autoimmune protokollen passer til deres sønn.

  Se nettside: http://www.amymyersmd.com/
  http://www.amymyersmd.com/autoimmune-solution-program/
  http://www.amymyersmd.com/autoimmunesolution.
  https://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=10535072

  Lykke til 🙂
  Eva


  1. // Svar

   Takk for tips! Det skal sjekkes ut:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *