by

Nybakt glutenfritt brød på søndag morgen

nybakt glutenfritt brød på søndag morgen

Få ting er så godt som nybakt brød en søndagsmorgen. Lukten av nybakt brød og kaffe som som sprer seg i huset er en helt uslåelig kombinasjon. Vi spiser alltid sen frokost på søndager og i dag satt vi en brøddeig som hevet mens vi drakk kaffe i sengen. Perfekt start på dagen.

Du trenger:

  • 325 ml melk
  • 2 store romtempererte egg
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 450 gr grovt glutenfritt mel. Vi brukte det vi hadde i skapet og det ble en blanding av jyttemel, Schaer og Semper.
  • 1 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 ss olivenolje

Forvarm ovnen til 200 C.

Varm melken og avkjøl. Ha egg og hvitvinseddik i en bakebolle og rør godt. Tilsett melken og rør videre. Miks mel, salt, sukker, gjær og fiberhusk i en annen bolle.   Ha i de våte ingrediensene og bland godt. Tilsett oljen og kna deigen til du har en jevn, fin deig. Ha deigen i en smurt brødform, pensle med vann og skjær snitt i deigen. Strø over litt mel og la den heve på et lunt sted i en time.

Stekes i forvarmet ovn i ca 30 minutter.

 

 

nybakt glutenfritt brød på søndag morgen
nybakt glutenfritt brød på søndag morgen
nybakt glutenfritt brød på søndag morgen

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #nybakt #brød #søndag  #mat #matpakke #matpakketips #smak #bakeglede #fiberhusk #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matblogg #kkmat #nrkmat #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #bread #sunday #family #food #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *