by

Nystekte, luftige glutenfrie boller

glutenfrie boller fra pappautengluten.no

Nystekte boller er så utrolig godt. Disse er intet unntak. De ble luftige og gode, deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!

I dag laver snøen ned, jeg har hjemmekontor og derfor blir det nystekte boller og kakao på Sevastianos når han kommer hjem.

Tipper han er ganske våt og kald i og med at jeg ikke sendte med boblebukse på morgenkvisten... (trekk i #pappapoeng)

Du trenger;

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling.

Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Du kan også dele bollene i to å smøre nutella eller vaniljekrem i mellom.

 

pappautengluten.no
deigen hevet perfekt
glutenfrie boller
glutenfrie boller fra pappautengluten.no
glutenfrie boller
kjempeluftige glutenfrie boller
glutenfrie boller

Lykke til !

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *