by

Perfekt søndag og glutenfri pizza

Pizza lages hos oss under mottoet (selvlaget); mindre fokus på oppdekking gir mer fokus på gjestene. Søndag er en perfekt dag til å invitere venner/ familie over på en uhøytidelig middag. Vi lager mat, skravler å drikker vin. Derfor er pizza perfekt. Alle sitter på kjøkkenet mens vi lager mat og man spiser etterhvert som pizzaen kommer ut av ovnen. Sosialt og veldig hyggelig.

Pizzabunn:

  • 300 gr jyttemel
  • 400 gr Semper lys melblanding
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 6 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Ha mesteparten av de forskjellige meltypene i en bakebolle sammen med saltet. Rør sammen å lag ett hull i midten til olivenoljen. Rør ut gjæren i vannet og tilsett vannet i melet mens du lar en kjøkkenmikser gå på medium hastighet. Om du ikke har det bruker du hendene. Det går like fint.  Elt deigen godt sammen i 7–8 minutter. Tilsett litt mer glf lys melblanding hvis nødvendig. Du skal nå ha en jevn, fin deig. Sett deigen til heving under ett kjøkkenhåndkle på ett lunt sted. Heves i 40 minutter. Imens lager du pizzasausen.

Pizzasaus:

  • 1 boks hermetiserte tomater
  • 4 ss god olivenolje
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts finhakket chili
  • Smak til med salt og pepper

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til en fin, jevn saus. Du kan gjerne la den putre på svak varme i ca 15 minutter for at smakene skal sette seg skikkelig. Dersom du ikke har tid, går det fint det og.

Eksempler på fyll/topping:

  • 3 pakker mozzarella
  • 400 gr revet gulost
  • Spekeskinke
  • Chorizio
  • 150 gr sopp
  • 6-7 Cherry-tomater
  • Ruccula
  • 200 gr fetaost
  • Olivenolje

Sett ovnen på 250 c. Har du en pizzastein setter du den inn i ovnen under oppvarming. Dersom du skal bruke stekeplatene lar du de bli stående i ovnen. De skal være glovarme.

Kjevle ut deigen på en melet overflate så tynt du klarer. Prikk hull med en gaffel, legg den over på ett stekebrett å forstek den i ca 2 min. Pass på, dette går fort. Ta bunnen ut og ha på tomatsaus, mozzarella, ost, spekeskinke og sopp, eller velg den toppingen du liker best. Vi laget også en med bare Cherry-tomater og fetaost.

Strø litt havsalt og hell litt god olivenolje over pizzaen før steking.

Stekes videre i ca 8 min. Legg de ferdige pizzaene rett på tallerken. Hvor mange pizzaer du vil lage avhenger av størrelsen, men denne oppskriften gir 6-8 porsjons-pizzaer. Det er litt mer jobb med å lage pizza i porsjoner, men det ser ganske så stilig ut når gjestene får det servert. Du kan fint lage de enda større ved å bruke ett stekebrett eller to.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #pizza #olivenolje #semper #hjemmelaget #mat #matprat #matstart #aktiv #matglad #pappa #utengluten #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #celiac #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #nrkmat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *