Blog posts

Pizza time!

Pizza time!

Pizza

image

Med mitt forhold til pizza skulle du tro jeg var italiener og ikke greker. Jeg mener bestemt at en pizza med tynn, sprø bunn og deilig krydret tomatsaus ( laget av ekte tomater) toppet med mozzarella er noe av det beste jeg får. Gjerne med ett glass godt rødt til. Enkel? Sikkert, men ikke når det kommer til pizza. Der er jeg faktisk ganske avansert. Hos oss er ikke pizza bare noe du slenger sammen av noen rester en fredagskveld. Å lage pizza tar tid og den må lages med kjærlighet.. (der var italieneren i meg igjen😂)

Hemmeligheten til en tynn, sprø bunn er høy varme. De aller fleste av oss har ikke stor fancy stenovn på kjøkkenet, men en stekeovn holder faktisk ganske lenge for oss med litt mindre plass på kjøkkenet. Hemmeligheten ligger i råvarene lover en reklame, og det er jo sant.

Derfor; bruk tid på deigen, det er litt vanskeligere å lage deig med glutenfritt mel, men det er langt fra umulig. Med litt øvelse blir den minst like god, hvis ikke bedre. deigen hever selvfølgelig ikke like bra som den gjør med hvetemel, så det kan være lurt å lage litt ekstra dersom det kommer mange gjester. Eller om du bare spiser mye. Som oss..:)

Begyn med deigen:

  • 500 gr glutenfritt mel. Lys melblanding
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 1/2 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt

Bland ingrediensene godt sammen. Bruk gjerne en eltemaskin. Dersom du ikke har det, bruk henda!. Det går bra det og😉 Deigen skal heve på ett lunt sted i ca 45 min. Minst.

I mens lager du sausen:

  • 5-6 tomater. Du kan også bruke de på boks. Ca 1 1/2 boks
  • 1 neve basilikum
  • Tørket eller frisk oregano
  • 2 fedd hvitløk
  • litt chili. Fersk eller tørket
  • 4 ss god olivenolje

Kjør ingrediensene sammen i en foodprocessor til en jevn, fin masse. Noen koker sausen først, men det er ikke nødvendig.

image

Sett ovnen på 250 c. Har du en pizzastein setter du den inn i ovnen under oppvarming. Dersom du skal bruke stekeplatene lar du de stå i ovnen. De skal være glovarme!

Kjelvle ut deigen på en melet overflate så tynt du klarer. Legg den over på ett av stekebrettene å forstek den i ca 3 min. Pass på, dette går fort. Ta bunnen ut og ha på tomatsaus, mozzarella, revet gulost, sopp, spekeskinke, artisjokker, you name it:)

Strø litt havsalt og hell litt god olivenolje over pizzaen før steking.

Stekes videre i ca 6-8 min. Legg de ferdige pizzaene rett på tallerken. Hvor mange pizzaer du vil lage avhenger av størrelsen, men denne oppskriften gir 6-8 porsjonspizzaer.

imageimage

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos😉

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *