Blog posts

Glutenfri porsjons pizza

Glutenfri porsjons pizza

Matpakketips, Pizza, Uncategorized
Glutenfri porsjonspizza

Ny uke og nye matpakker. Glutenfri porsjonspizza er perfekt i matpakken og/- eller mellom trening eller andre aktiviteter. De kan fint fryses ned og tas opp ved behov.

Vi har laget helt enkle pizzaer med tomatsaus, ost og spekeskinke, men du kan selvfølgelig velge akkurat det fyllet du ønsker.

Tips: lag mange for disse går ned:)

Du trenger (bunn):

  • 700 gr glutenfritt lyst mel
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 6 dl væskeblanding  bestående av melk/ yoghurt/ vann. Du kan også bruke kesam/rømme
  • 1 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • Ønsket fyll som tomatsaus, revet ost, pepperoni, spekeskinke mm

Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med så bruk evt. mer væske/mel ved behov

Start med å ha 500 gr mel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Varm forsiktig opp melk og bland inn  yoghurt, olje og vann. Det skal være lunkent. Ha i fiberhusk å la det stå i ca ett minutt.

Bland så de våte ingrediensene med de tørre og spe på med resten av melet. Elt deigen til du har en jevn, fin deig. Heves i min. 1 time  på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle.

Forvarm ovnen til 220C

Kjevle ut deigen (ca 1 cm tykk) og bruk et glass i ønsket størrelse til å stikke ut bunnene. Ligg de over på et stekebrett med bakeark, prikk hull med en gaffel å la de forsteke ett par minutter. Ta de ut av ovnen å smør over tomatsaus,  revet ost og spekeskinke/ pepperoni.

Oppskriften på fyldig tomatsaus med en smak av Italia finner du her

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
Glutenfri porsjonspizza
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #pizza #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #godtno #matbloggsentralen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #italian #pizza #food #celiac #foodlover #foodblogger

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

5 Comments

  1. Nille Aas
    25/08/2018 at 07:21
    Reply

    Kjempefin nettside, takk for at dere deler.

    • Pappa uten gluten
      28/08/2018 at 17:29

      Tusen tusen takk for at dere leser:)

  2. Ingunn Rolfhamre
    06/10/2018 at 17:37
    Reply

    Hei. Jeg prøvde denne deigen en gang tidligere og resultatet var supergodt! I dag prøver jeg igjen med det nye lyse melet deres fra helios. Jeg sliter med å få deigen elastisk og “myk”. Den er ganske kornete. Har dere opplevd det samme, eller har du noen råd? Jeg lar den gå en stund til i maskinen for å se om det kommer seg. Er det rismelet som gjør den kornete?

  3. Ingunn Rolfhamre
    06/10/2018 at 17:45
    Reply

    Jeg postet en kommentar her, men jeg kan ikke se den så jeg prøver igjen. Jeg har bakt denne deigen tidligere og den ble velykket og knallgod! Men nå prøver jeg med det lyse melet deres fra Helios og jeg sliter med å få deigen elastisk. Den er hard og kornete. Har dere opplevd dette, eller har dere noen gode råd? Er det rismelet som gjør den så kornete? Jeg lar den gå en stund til i maskinen, så får vi se. Jeg har under 600gram mel i, deigen er litt klissete, men jeg tør ikke ta mer i siden deigen er så hard.
    God lørdagskveld til dere 🙂
    Hilsen Ingunn

    • Pappa uten gluten
      08/10/2018 at 08:57

      Hei,

      Beklager sen tilbakemelding på denne! Litt usikker på hva som har skjedd, men håper at resultatet ble bra tilslutt. Du kan eit ta et egg i deigen neste gang for mer elastisitet.

      Super dag videre til deg:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *