Blog posts

Pulled pork, glutenfritt burgerbrød, bbq saus & chilimajones

Pulled pork, glutenfritt burgerbrød, bbq saus & chilimajones

Brød/gjærdeig, Bursdag, Helg, Middagstips

image

Pulled pork:

Pulled pork er en amerikansk matrett fra sydstatene. Den består av svinekjøtt, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12–15 timer ved temperaturer mellom 110 og 130°.

Den kan fint lages i ovnen også. Trines matblogg har en fantastisk oppskrift på denne som jeg har brukt flere ganger:

http://trinesmatblogg.no/2014/04/04/pulled-pork-med-bbq-saus-og-coleslaw/

Den kan også kjøpes ferdig og det gjorde vi:) I går jukset vi litt ( pga dårlig tid) så vi kjøpte også ferdige glutenfrie hamburgerbrød fra Fria, men oppskrift på glf hamburgerbrød finner du her på bloggen.

Sett steken i ovnen på 180c i ca 25-30 min. Bruk en form som bare er litt større en steken. Dette for at stekesjyen ikke fordamper.

Bbq saus;

  • Stekesjy fra steken
  • 1 boks tomater. Bruk stavmikser.
  • 1 ts sterk sennep
  • 1 ts eddik
  • 1 ts brunt sukker
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakked chili

La sausen småkoke i ca 20 min

Denne smaker veldig godt med coleslaw til:

  • ca. 300 g hodekål, finsnittet
  • 1-2 gulrøtter, revet eller finsnittet
  • 1 ts salt
  • 1 eple, i tynne staver
  • 1 dl majones
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2-3 ss sitronsaft
  • sukker og litt salt

Chilimajonesen dropper du om du har coleslaw til. Vi fylte våre med frisk salat, tomat, løk og chilimajones.

Chilimajones:

  • 1 pose/ tube majones
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakket chili
  • 1 ts sennep
  • litt sitronsaft og olivenolje

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *