Blog posts

Sommerruller med laks, mango, avokado & koriander

Sommerruller med laks, mango, avokado & koriander

Grønnsaker/vegetar, Helg, Middagstips

image

Jeg fant oppskriften på disse sommerrullene på bloggen til @matpaabordet. Forresten en utrolig inspirerende blogg:) Jeg må innrømme at jeg trodde det skulle være mye vanskeligere å lage enn det de var. Du kan selvfølgelig droppe laksen for ett vegansk alternativ, eller du kan tilsette stekt kjøtt/ kylling om du ønsker det.

Jeg brukte:

  • 1 pakke rispapir
  • laks av sashimi kvalitet
  • 1 -2 avokadoer i skiver
  • 1 agurk i tynne strimler
  • 4 vårløk i lynne strimler
  • 1 mango skåret i tynne skiver

Frisk hakket koriander/ ristede sesamfrø

Dipping saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss limesaft3 ss brun sukker
  • 1 ts frisk, hakket chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 3 ss brunt sukker

Lag dipping saus ved å blande alle ingrediensene sammen i en skål.

Skjær laksen i tynne skiver og forbered resten av ingrediensene.

Bløtlegg et ark rispapir i litt vann til den blir myk, det tar bare 10-20 sekunder. Legg arket over på et rent fuktet håndkle og legg laksen pent på midten. Legg skiver av agurk, mango, vårløk og avokado på toppen av laksen.

Løft den ene langskanten opp og over fyllet og rull sommerrullen stramt sammen. Fortsett å lage sommerruller til du ikke har mer fyll igjen.

Skjær sommerrullene i to eller fire.

Pynt med sesamfrø

image

 

Kilde/ oppskrift: Matpaabordet

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *