Jeg er helt for å kose seg maks i helgen, men at snacks er sunt betyr ikke at det trenger å være kjedelig. Jeg har laget to sunne alternativer til lørdagskosen.
Grønnkål chips:
- 1 pose grønnkål
- god olivenolje
- havsalt
- pepper
- chiliflak
Vask grønnkålen godt, og riv passelige biter av stilken. Legg den over i en bolle, å bland inn olivenolje, chili, havsalt & pepper.
Tips: Dryss over 2 ss revet parmesan
Legg grønnkålen på ett stekebrett med bakepapir. Fordel kålen utover.
Stekes på 180 grader varmluft i 5-10 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke blir svidd.
Søtpotetchips:
- 1 søtpotet skåret i tynne skiver
- olivenolje
- rosmarin
- chili
- havsalt
Skjær søtpoteten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller potetskreller. Legg skivene over på ett bakepapir å dryss over krydder og olivenolje.
Stekes på 180C i ca 30 minutter. Snu gjerne stekebrettet underveis for ett jevnt resultat.
Lykke til!
Legg gjerne igjen en kommentar med ditt beste tips til en glutenfri hverdag/helg:)
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #oppskrift #sunn #snacks #helg #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfri #hjemmelaget #mat #matbloggsentralen #godtno #matprat #marathon #running #daddy #cooking #homemade #healthy #glutenfree #food #celiac