
Nystekte boller er så utrolig godt og disse er intet unntak. De ble så luftige og gode. Deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!
I dag laver snøen ned, jeg har hjemmekontor og derfor ble det nystekte boller og kakao på Sevastianos da han kom hjem.
Du trenger (14 boller);
- 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 100 gr smeltet smør
- ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
- 1 pose tørrgjær
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Egg til pensling.
Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.
Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)
Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Du kan også dele bollene i to å smøre nutella eller vaniljekrem i mellom.






Lykke til !
Pappa'n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac
Cathrine
14/11/2017 at 16:33Hva slags mel bruker du?
Har testet semper fin mix uten bra resultat
admin
14/11/2017 at 17:23Hei,
Forsøk evnt en annen melblanding om den ikke fungerer. Vi bruker ofte Semper og er fornøyd med resultatet. Lykke til:)
Randi Alstad
29/03/2018 at 16:16Hva med Toro,må bake uten hvetestivelse .
admin
29/03/2018 at 18:24Går helt fint!:)
Hege Beate Hagen
14/11/2017 at 17:34Hei. Lurer på hvilket mel du bruker og om bollene er myke og gode på dag 2 også. Jeg har brukt Semper mix.
admin
15/11/2017 at 07:12Hei,
Jeg bruker også Semper, og de gikk ned til frokost her i dag med smør og ost på: Som med alt glutenfritt blir det litt tørt dagen etter, men de kan jo fryses og varmes litt i ovnen. Lykke til!:)
Odd Steinar Nilsen
15/11/2017 at 11:06Baker masse glutenfritt. Er ukkje plaga med at ting blir tørt dagen etter. Mine brød td, holder seg ferske og gode i 5-6 dager. Trur det er pga at mange tilsetter for mylke krimskrams u deigen som gjør det. Pluss at deigen ikkje blir elta nok. Det enkle er ofte det beste.
admin
15/11/2017 at 11:07Helt klart!:) Takk for deling av tips:)
Tove Lise
14/11/2017 at 19:33Hei. Min erfaring er at gf mel oppfører seg litt forskjellig, avhengig av merke. Kan du si litt mer om detaljene, hva du brukte.
Brukte du ekte smør, eller Melange?
Takk for at du deler og inspirerer. Gleder meg til å prøve denne oppskriften.
admin
14/11/2017 at 22:51Hei,
Takk for hyggelig melding.
Jeg har brukt Semper Fin miks, uten hvetestivelse og melange . Del gjerne bilder dersom du prøver oppskrift:)
admin
14/11/2017 at 22:52Altså uten hvetestivelse og MED Melange:)
Ida
16/11/2017 at 21:17Hei! Fungerer denne deigen til å lage kanelsnurrer med?
admin
16/11/2017 at 21:20Ikke forsøkt men, det tror jeg går fint. Lykke til!:)
Mathilde
19/11/2017 at 14:58Jeg lagde disse med Schär mix C og de ble kjempegode! Herlig oppskrift, denne kommer jeg til å bruke mange ganger framover! 😀
admin
20/11/2017 at 09:08Takk for hyggelig tilbakemelding!
Bonusmamma uten gluten
07/02/2018 at 19:22Da har jeg akkurat laget glutenfri hveteboller for første gang, og de ble kjempegode Jeg brukte fersk gjær som jeg eltet rett i deigen, og det funket bra. Takk for oppskrift
admin
09/02/2018 at 10:23Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Randi Goberg Skevik
09/02/2018 at 11:38Bollene ble kjempefine – luftige og veldig gode!
Jeg passet på at kesam, vann og smør ble ca 38 grader – varmet det litt. Vet ikke om det hadde noe å si, men deigen hevet godt og bollene ble store og luftige. Brukte Semper og meierismør.
Takk for oppskrift!
admin
11/02/2018 at 11:14Tror det er veldig viktig at du har riktig temperatur. Lagde disse igjen i dag og ved et uhell ble det litt mer væske enn vanlig, men de har aldri hevet bedre:-) Lærer noe nytt hver gang:)
Hege
13/02/2018 at 21:00Tusen takk for at du deler oppskrift med oss, balte boller i dag. Tror det er de beste bollene jeg har smakt ☺️
admin
14/02/2018 at 08:22Hei Hege:)
Så hyggelig tilbakemelding! Gøy å legge ut oppskrifter når du får sånne meldinger tilbake:-) Super dag videre!
Hege
13/02/2018 at 21:01En liten skrive feil, mente bakte boller
Connie Skou
31/03/2018 at 10:24Super super lækre boller….jeg bruger dog olivenolie (80 gr) i stedet for smør som jeg ikke bryder mig så meget om…….brugte iøvrigt Finax samt en rest teffmel……:-D
admin
01/04/2018 at 08:19Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Olivenolje går fint det og:)
Silje
14/04/2018 at 20:04Kjempefine boller, brukte Lailas mjømix og de var enkle å kna og elte:-) Kan jeg spørre om det funker å fryse disse?
admin
18/04/2018 at 13:29Hei:-)
Beklager sent svar! Har hatt litt problemer med spammail og dermed en del kommentarer som har blitt “borte”. Funker fint å fryse. Tines i mikro eller lav temperatur i ovnen. Lykke til:)
Anne-Marie Engedahl Svenningsen
05/11/2018 at 18:29Tusen takk for mange flotte oppskrifter Nå blir det bollebaking
Pappa uten gluten
06/11/2018 at 09:38Tusen takk for hyggelig melding!:) Lykke til:-)
Kjersti
16/11/2018 at 17:12Super oppskrift, tusen takk:) Endelig fikk jeg smaken av luftige boller igjen:)
Pappa uten gluten
27/11/2018 at 20:29Ååååå takk for hyggelig tilbakemelding!!
Kaja
18/11/2018 at 19:03Disse ble kjempegode! Endelig fikk jeg til glutenfri gjærbakst
Pappa uten gluten
19/11/2018 at 19:43Herlig! takk for hyggelig tilbakemelding!