by

Verdens beste glutenfrie boller?

glutenfrie boller

Nystekte boller er så utrolig godt og disse er intet unntak. De ble så luftige og gode. Deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!

I dag laver snøen ned, jeg har hjemmekontor og derfor ble det nystekte boller og kakao på Sevastianos da han kom hjem.

Du trenger (14 boller);

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling.

Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Du kan også dele bollene i to å smøre nutella eller vaniljekrem i mellom.

glutenfrie boller
deigen hevet perfekt
glutenfrie boller
glutenfrie boller
kjempeluftige glutenfrie boller
pappautengluten.no

Lykke til !

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

14 kommentarer


  1. // Svar

    Hva slags mel bruker du?
    Har testet semper fin mix uten bra resultat


    1. // Svar

      Hei,
      Forsøk evnt en annen melblanding om den ikke fungerer. Vi bruker ofte Semper og er fornøyd med resultatet. Lykke til:)


  2. // Svar

    Hei. Lurer på hvilket mel du bruker og om bollene er myke og gode på dag 2 også. Jeg har brukt Semper mix.


    1. // Svar

      Hei,
      Jeg bruker også Semper, og de gikk ned til frokost her i dag med smør og ost på: Som med alt glutenfritt blir det litt tørt dagen etter, men de kan jo fryses og varmes litt i ovnen. Lykke til!:)


      1. // Svar

        Baker masse glutenfritt. Er ukkje plaga med at ting blir tørt dagen etter. Mine brød td, holder seg ferske og gode i 5-6 dager. Trur det er pga at mange tilsetter for mylke krimskrams u deigen som gjør det. Pluss at deigen ikkje blir elta nok. Det enkle er ofte det beste.


        1. // Svar

          Helt klart!:) Takk for deling av tips:)


  3. // Svar

    Hei. Min erfaring er at gf mel oppfører seg litt forskjellig, avhengig av merke. Kan du si litt mer om detaljene, hva du brukte.
    Brukte du ekte smør, eller Melange?

    Takk for at du deler og inspirerer. Gleder meg til å prøve denne oppskriften.


    1. // Svar

      Hei,
      Takk for hyggelig melding.
      Jeg har brukt Semper Fin miks, uten hvetestivelse og melange . Del gjerne bilder dersom du prøver oppskrift:)


      1. // Svar

        Altså uten hvetestivelse og MED Melange:)


  4. // Svar

    Hei! Fungerer denne deigen til å lage kanelsnurrer med?


    1. // Svar

      Ikke forsøkt men, det tror jeg går fint. Lykke til!:)


  5. // Svar

    Jeg lagde disse med Schär mix C og de ble kjempegode! Herlig oppskrift, denne kommer jeg til å bruke mange ganger framover! 😀


    1. // Svar

      Takk for hyggelig tilbakemelding!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *