Blog posts

Verdens beste glutenfrie boller?

Verdens beste glutenfrie boller?

Bakverk, Brød/gjærdeig
glutenfrie boller

Nystekte boller er så utrolig godt og disse er intet unntak. De ble så luftige og gode. Deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!

I dag laver snøen ned, jeg har hjemmekontor og derfor ble det nystekte boller og kakao på Sevastianos da han kom hjem.

Du trenger (14 boller);

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling.

Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist.

Du kan også dele bollene i to å smøre nutella eller vaniljekrem i mellom.

glutenfrie boller
deigen hevet perfekt
glutenfrie boller
glutenfrie boller
kjempeluftige glutenfrie boller
pappautengluten.no

Lykke til !

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

30 Comments

  1. Cathrine
    november 14, 2017 at 4:33 pm
    Reply

    Hva slags mel bruker du?
    Har testet semper fin mix uten bra resultat

    • admin
      november 14, 2017 at 5:23 pm

      Hei,
      Forsøk evnt en annen melblanding om den ikke fungerer. Vi bruker ofte Semper og er fornøyd med resultatet. Lykke til:)

    • Randi Alstad
      mars 29, 2018 at 4:16 pm

      Hva med Toro,må bake uten hvetestivelse .

    • admin
      mars 29, 2018 at 6:24 pm

      Går helt fint!:)

  2. Hege Beate Hagen
    november 14, 2017 at 5:34 pm
    Reply

    Hei. Lurer på hvilket mel du bruker og om bollene er myke og gode på dag 2 også. Jeg har brukt Semper mix.

    • admin
      november 15, 2017 at 7:12 am

      Hei,
      Jeg bruker også Semper, og de gikk ned til frokost her i dag med smør og ost på: Som med alt glutenfritt blir det litt tørt dagen etter, men de kan jo fryses og varmes litt i ovnen. Lykke til!:)

    • Odd Steinar Nilsen
      november 15, 2017 at 11:06 am

      Baker masse glutenfritt. Er ukkje plaga med at ting blir tørt dagen etter. Mine brød td, holder seg ferske og gode i 5-6 dager. Trur det er pga at mange tilsetter for mylke krimskrams u deigen som gjør det. Pluss at deigen ikkje blir elta nok. Det enkle er ofte det beste.

    • admin
      november 15, 2017 at 11:07 am

      Helt klart!:) Takk for deling av tips:)

  3. Tove Lise
    november 14, 2017 at 7:33 pm
    Reply

    Hei. Min erfaring er at gf mel oppfører seg litt forskjellig, avhengig av merke. Kan du si litt mer om detaljene, hva du brukte.
    Brukte du ekte smør, eller Melange?

    Takk for at du deler og inspirerer. Gleder meg til å prøve denne oppskriften.

    • admin
      november 14, 2017 at 10:51 pm

      Hei,
      Takk for hyggelig melding.
      Jeg har brukt Semper Fin miks, uten hvetestivelse og melange . Del gjerne bilder dersom du prøver oppskrift:)

    • admin
      november 14, 2017 at 10:52 pm

      Altså uten hvetestivelse og MED Melange:)

  4. Ida
    november 16, 2017 at 9:17 pm
    Reply

    Hei! Fungerer denne deigen til å lage kanelsnurrer med?

    • admin
      november 16, 2017 at 9:20 pm

      Ikke forsøkt men, det tror jeg går fint. Lykke til!:)

  5. Mathilde
    november 19, 2017 at 2:58 pm
    Reply

    Jeg lagde disse med Schär mix C og de ble kjempegode! Herlig oppskrift, denne kommer jeg til å bruke mange ganger framover! 😀

    • admin
      november 20, 2017 at 9:08 am

      Takk for hyggelig tilbakemelding!

  6. Bonusmamma uten gluten
    februar 7, 2018 at 7:22 pm
    Reply

    Da har jeg akkurat laget glutenfri hveteboller for første gang, og de ble kjempegode Jeg brukte fersk gjær som jeg eltet rett i deigen, og det funket bra. Takk for oppskrift

    • admin
      februar 9, 2018 at 10:23 am

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

  7. Randi Goberg Skevik
    februar 9, 2018 at 11:38 am
    Reply

    Bollene ble kjempefine – luftige og veldig gode!
    Jeg passet på at kesam, vann og smør ble ca 38 grader – varmet det litt. Vet ikke om det hadde noe å si, men deigen hevet godt og bollene ble store og luftige. Brukte Semper og meierismør.
    Takk for oppskrift!

    • admin
      februar 11, 2018 at 11:14 am

      Tror det er veldig viktig at du har riktig temperatur. Lagde disse igjen i dag og ved et uhell ble det litt mer væske enn vanlig, men de har aldri hevet bedre:-) Lærer noe nytt hver gang:)

  8. Hege
    februar 13, 2018 at 9:00 pm
    Reply

    Tusen takk for at du deler oppskrift med oss, balte boller i dag. Tror det er de beste bollene jeg har smakt ☺️

    • admin
      februar 14, 2018 at 8:22 am

      Hei Hege:)
      Så hyggelig tilbakemelding! Gøy å legge ut oppskrifter når du får sånne meldinger tilbake:-) Super dag videre!

  9. Hege
    februar 13, 2018 at 9:01 pm
    Reply

    En liten skrive feil, mente bakte boller

  10. Connie Skou
    mars 31, 2018 at 10:24 am
    Reply

    Super super lækre boller….jeg bruger dog olivenolie (80 gr) i stedet for smør som jeg ikke bryder mig så meget om…….brugte iøvrigt Finax samt en rest teffmel……:-D

    • admin
      april 1, 2018 at 8:19 am

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Olivenolje går fint det og:)

  11. Silje
    april 14, 2018 at 8:04 pm
    Reply

    Kjempefine boller, brukte Lailas mjømix og de var enkle å kna og elte:-) Kan jeg spørre om det funker å fryse disse?

    • admin
      april 18, 2018 at 1:29 pm

      Hei:-)
      Beklager sent svar! Har hatt litt problemer med spammail og dermed en del kommentarer som har blitt «borte». Funker fint å fryse. Tines i mikro eller lav temperatur i ovnen. Lykke til:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *