by

Verdens beste glutenfrie horn

 

 

Lyst på tips til matpakken i morgen? Kanskje litt sent å poste denne nå med tanke på morgendagens matpakker, men jeg lover deg at med disse er du garantert suksess! De ble luftige og fine, og smakte kjempegodt! Det beste er jo at du kan fylle de med akkurat det du vil. Vi fylte våre kun med ost i dag, men horn med ost, skinke og pizzasaus står på menyen for neste ladning. Ellers er det godt med fetaost, tomat og oliven i.

Perfekt som turmat, på reise og i matpakken. Holder seg ett par dager på benken.

Du trenger:

 • 2 dl creme fraishe. Eller Kesam
 • 1 1/2 dl melk
 • 1 1/2 dl kokende vann
 • 1 pose tørrgjær
 • 70 gr jyttemel
 • 2 ss fiberhusk
 • 100 gr smør
 • 350 gr Semper lys melblanding
 • ca 100 gr  Semper lys melblanding til elting og utbaking
 • 1/2 ts salt
 • 1 egg og 2 ss melk til pensling
 • 2 ss valmuefrø

Bland sammen creme fraishe, vann og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett par minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har, for dette skal røres en stund. Tilsett jytte-mel å rør videre i noen minutter. Ha så i mel, salt, tørrgjær og smeltet smør. Fortsett å røre i ett par minutter til. Deigen blir litt klissete så jobb inn resten av melet til du får en fin deig. Bruk hendene. Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.

Pensles meg egg/ melk og dryss over valmuefrø. Heves videre i 30 minutter.

Stekes i ovnen i ca 12 minutter på 220 C.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #ostehorn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matprat #matstart #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #ncf #cøliakiforeningen #celiac #matbloggsentralen #godtno #nrkmat

34 Comments 1. // Reply

  Hei!
  Lurer på om det er det blå jyttemelet du bruker?

  Mvh Katrina, mamma til Odin 6år med cøliaki


  1. // Reply

   Hei Katrina,
   Det stemmer:) Hils til Odin:)


 2. // Reply

  Kjempegode og ikke minst lette å bake:) Fantastisk oppskrift som ikke trengte noe ekstra mel, olje eller hansker å bake ut med. Tusen takk:)


  1. // Reply

   Hei,
   Fantastisk hyggelig tilbakemelding! Veldig glad du likte oppskriften. Tusen takk!:) 3. // Reply

  Hornene var supergode og ungene elsker dem. Har du erfaring med å fryse dem?


  1. // Reply

   Hei, Så bra at de falt i smak! Dessverre ikke prøvd å fryse de, men kan ikke tenke meg at det er noe problem. De holder seg i 2-3 dager på benken. Fortsatt fin dag:)


 4. // Reply

  prøvde disse i går, og de var utrolig god. Smakte som jeg husker loff smakte. Veldig lett deig å holde på med. Gjorde akkurat slik du beskrev og da var ikke deigen klissete i det hele tatt, og lot seg lett rulle ut. Tusen takk for denne oppskriften.


  1. // Reply

   Så hyggelig å høre! Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften jeg og:) Fortsatt fin kveld!


 5. // Reply

  Prøvde oppskriften i dag, og det ble super bra. Smakte knall godt. Takk for at du gidder å dele


  1. // Reply

   Det var veldig hyggelig å høre! Takk for at dere gidder å lese:) 6. // Reply

  Hei! Hva er det sin er så spesielt med jyttemel? Kan jeg bruke havremel i stedet? De så jo riktig gode ut da 🙂


  1. // Reply

   Hei,
   De er virkelig verdt ett forsøk:) Jeg bruker jyttemel fordi jeg synes at baksten blir litt luftigere og deigen litt lettere å jobbe med, men det kan godt hende at det funker med havremel også. Jyttemelet koster litt, men du trenger ikke ha i så mye i hver bakst, slik at det likevel er ganske drøyt i bruk. Lykke til:)


 7. // Reply

  Hei jeg prøvde horna i går – og de var kjempegode (både for den glutenfrie mora og de sære kidsa ). Meeen jeg lurer på… har noen prøvd med olivenolje istede for smør? Jeg syns det ble litt vel mektig med smør.


  1. // Reply

   Hei:) Så bra de ble vellykket! Har ikke forsøkt med olje, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skulle gå..:) lykke til!


  2. // Reply

   jeg bruger 80 gr olivenolie :-)istedet for smør


 8. // Reply

  Holder på å lage hornene etter oppskriften din nå, og det ser lovende ut! Jeg gleder meg til å smake:) Dette er den første glutenfrie baksten jeg tester ut siden jeg fikk diagnosen i august. Men det jeg lurer på er om du også har en oppskrift på en sunnere variant av disse hornene, med en grovere meltype kanskje?


  1. // Reply

   Hei:)
   Jeg har ikke prøvd disse med grovere type, men tror ikke det er noe problem! Bare å prøve seg frem. Lykke til!:)


 9. // Reply

  Den beste oppskrifta eg har prøvd, og eg har prøvd mange…. Tusen takk! Eg har tatt utgangspunkt i denne oppskrifta og brukt den til sjokoladebollar ( tilsatt sukker og kardemomme sjølvsagt), brukt den til pizzabunn, laga ulike grove variantar og vi frys dei slik at dotter mi med cøliaki kan ta opp “ferske” horn kvar dag og ha med i matpakken. Har laga dei med pølse og ost, berre med ost, og utan noko. Veldig bra!!!


  1. // Reply

   Så bra at dere liker den! Veldig hyggelig å få tilbakemeldinger på oppskrifter som funker! Vi synes også at disse blir veldig bra:) Hilse datteren din og fin dag videre til dere:-) 10. // Reply

  Hei, takk for god oppskrift, har slitt med å finne gjærbakst i form av “kosemat” til min 2 åring som har cøliaki, disse ble svært populære, måtte begrense han i kveld etter å ha spist 4 stk! Lettvindt oppskrift, lett og lage!


  1. // Reply

   Så kult at han likte de! Dette er vår desidert mest likte og delte oppskrift, og jeg blir like glad hver gang jeg hører at de ble bra!:) 11. // Reply

  Jeg har bakt glutenfritt i mange år, og dette er første gang jeg har kunnet kjevle ut deigen uten problemer (og en masse olje…) Super oppskrift!


  1. // Reply

   Takk for veldig koselig tilbakemelding ! Det er så hyggelig å høre hvordan oppskriftene våre fungerer for dere!:) Super kveld videre!


 12. // Reply

  Bakte disse i dag og WOW! De var kjempe gode! Min samboer som ikke har cøliaki sa at det var det beste han hadde smakt av glutenfritt, ever. Takk for oppskrift – du er flink!


  1. // Reply

   Tusen takk for super hyggelig tilbakemelding!! Kos dere:-)


  1. // Reply

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding ! Fin dag videre:)


 13. // Reply

  Hei,

  Prøvde å lage calzone ut av denne deigen. De smakte veldig godt, men tror jeg gjorde noe feil med deigen for den hang nesten ikke sammen. Jeg måtte «lappe» litt og forme litt med hendene for å få det til… Hadde ikke nøyaktig mål til fiberhusk, kanskje det ble for mye eller for lite? Eller har det stor betydning hva slags mel man bruker? Brukte jyttemel, men Møllerens Fin melblanding istedenfor Semper. Har ikke mye erfaring med glutenfri gjærdeig…


  1. // Reply

   Hei,
   Så dumt at det ikke fungerte. Kan jo være at fyllet ble for varmt for deigen evt. Vanskelig å si hva du har gjort “galt”, men viktig å bruke nøyaktige mål. Jeg bruker forskjellige meltyper, men prøv gjerne med Semper neste gang og se om det blir lettere. Lykke til!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *