by

Verdens beste glutenfrie horn

 

 

Lyst på tips til matpakken i morgen? Kanskje litt sent å poste denne nå med tanke på morgendagens matpakker, men jeg lover deg at med disse er du garantert suksess! De ble luftige og fine, og smakte kjempegodt! Det beste er jo at du kan fylle de med akkurat det du vil. Vi fylte våre kun med ost i dag, men horn med ost, skinke og pizzasaus står på menyen for neste ladning. Ellers er det godt med fetaost, tomat og oliven i.

Perfekt som turmat, på reise og i matpakken. Holder seg ett par dager på benken.

Du trenger:

 • 2 dl creme fraishe. Eller Kesam
 • 1 1/2 dl melk
 • 1 1/2 dl kokende vann
 • 1 pose tørrgjær
 • 70 gr jyttemel
 • 2 ss fiberhusk
 • 100 gr smør
 • 350 gr Semper lys melblanding
 • ca 100 gr  Semper lys melblanding til elting og utbaking
 • 1/2 ts salt
 • 1 egg og 2 ss melk til pensling
 • 2 ss valmuefrø

Bland sammen creme fraishe, vann og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett par minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har, for dette skal røres en stund. Tilsett jytte-mel å rør videre i noen minutter. Ha så i mel, salt, tørrgjær og smeltet smør. Fortsett å røre i ett par minutter til. Deigen blir litt klissete så jobb inn resten av melet til du får en fin deig. Bruk hendene. Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.

Pensles meg egg/ melk og dryss over valmuefrø. Heves videre i 30 minutter.

Stekes i ovnen i ca 12 minutter på 220 C.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #ostehorn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matprat #matstart #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #ncf #cøliakiforeningen #celiac #matbloggsentralen #godtno #nrkmat

25 kommentarer 1. // Svar

  Hei!
  Lurer på om det er det blå jyttemelet du bruker?

  Mvh Katrina, mamma til Odin 6år med cøliaki


  1. // Svar

   Hei Katrina,
   Det stemmer:) Hils til Odin:)


 2. // Svar

  Kjempegode og ikke minst lette å bake:) Fantastisk oppskrift som ikke trengte noe ekstra mel, olje eller hansker å bake ut med. Tusen takk:)


  1. // Svar

   Hei,
   Fantastisk hyggelig tilbakemelding! Veldig glad du likte oppskriften. Tusen takk!:) 3. // Svar

  Hornene var supergode og ungene elsker dem. Har du erfaring med å fryse dem?


  1. // Svar

   Hei, Så bra at de falt i smak! Dessverre ikke prøvd å fryse de, men kan ikke tenke meg at det er noe problem. De holder seg i 2-3 dager på benken. Fortsatt fin dag:)


 4. // Svar

  prøvde disse i går, og de var utrolig god. Smakte som jeg husker loff smakte. Veldig lett deig å holde på med. Gjorde akkurat slik du beskrev og da var ikke deigen klissete i det hele tatt, og lot seg lett rulle ut. Tusen takk for denne oppskriften.


  1. // Svar

   Så hyggelig å høre! Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften jeg og:) Fortsatt fin kveld!


 5. // Svar

  Prøvde oppskriften i dag, og det ble super bra. Smakte knall godt. Takk for at du gidder å dele


  1. // Svar

   Det var veldig hyggelig å høre! Takk for at dere gidder å lese:) 6. // Svar

  Hei! Hva er det sin er så spesielt med jyttemel? Kan jeg bruke havremel i stedet? De så jo riktig gode ut da 🙂


  1. // Svar

   Hei,
   De er virkelig verdt ett forsøk:) Jeg bruker jyttemel fordi jeg synes at baksten blir litt luftigere og deigen litt lettere å jobbe med, men det kan godt hende at det funker med havremel også. Jyttemelet koster litt, men du trenger ikke ha i så mye i hver bakst, slik at det likevel er ganske drøyt i bruk. Lykke til:)


 7. // Svar

  Hei jeg prøvde horna i går – og de var kjempegode (både for den glutenfrie mora og de sære kidsa ). Meeen jeg lurer på… har noen prøvd med olivenolje istede for smør? Jeg syns det ble litt vel mektig med smør.


  1. // Svar

   Hei:) Så bra de ble vellykket! Har ikke forsøkt med olje, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skulle gå..:) lykke til!


 8. // Svar

  Holder på å lage hornene etter oppskriften din nå, og det ser lovende ut! Jeg gleder meg til å smake:) Dette er den første glutenfrie baksten jeg tester ut siden jeg fikk diagnosen i august. Men det jeg lurer på er om du også har en oppskrift på en sunnere variant av disse hornene, med en grovere meltype kanskje?


  1. // Svar

   Hei:)
   Jeg har ikke prøvd disse med grovere type, men tror ikke det er noe problem! Bare å prøve seg frem. Lykke til!:)


 9. // Svar

  Den beste oppskrifta eg har prøvd, og eg har prøvd mange…. Tusen takk! Eg har tatt utgangspunkt i denne oppskrifta og brukt den til sjokoladebollar ( tilsatt sukker og kardemomme sjølvsagt), brukt den til pizzabunn, laga ulike grove variantar og vi frys dei slik at dotter mi med cøliaki kan ta opp «ferske» horn kvar dag og ha med i matpakken. Har laga dei med pølse og ost, berre med ost, og utan noko. Veldig bra!!!


  1. // Svar

   Så bra at dere liker den! Veldig hyggelig å få tilbakemeldinger på oppskrifter som funker! Vi synes også at disse blir veldig bra:) Hilse datteren din og fin dag videre til dere:-) 10. // Svar

  Hei, takk for god oppskrift, har slitt med å finne gjærbakst i form av «kosemat» til min 2 åring som har cøliaki, disse ble svært populære, måtte begrense han i kveld etter å ha spist 4 stk! Lettvindt oppskrift, lett og lage!


  1. // Svar

   Så kult at han likte de! Dette er vår desidert mest likte og delte oppskrift, og jeg blir like glad hver gang jeg hører at de ble bra!:)


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *