Pappa uten gluten
glutenfrie horn

Verdens beste glutenfrie horn

Lyst på tips til matpakken i morgen? Jeg lover deg at med disse er du garantert suksess! De ble luftige og fine, og smakte kjempegodt! Det beste er jo at du kan fylle de med akkurat det du vil. Vi fylte våre kun med ost i dag, men horn med ost, skinke og pizzasaus står på menyen for neste ladning. Ellers er det godt med fetaost, tomat og oliven i.

Perfekt som turmat, på reise og i matpakken. Holder seg godt ett par dager på benken, men de kan også fint fryses og tas opp ved behov. Anbefaler oppvarming/tining i ovn på lav varme.

Du trenger:

  • 2 dl creme fraishe /Kesam/ yoghurt/ rømme
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl lunket vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 70 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smør
  • 350 gr lys melblanding
  • Pluss 100 gr  lys melblanding til elting og utbaking
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg og 2 ss melk til pensling
  • 2 ss valmuefrø
  • Ønsket fyll som revet ost, skinke , pizzasaus mm

Bland sammen creme fraishe, vann og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett par minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har, for dette skal røres en stund. Tilsett jytte-mel å rør videre i noen minutter. Ha så i mel, salt, tørrgjær og smeltet smør. Fortsett å røre i ett par minutter til. Deigen blir litt klissete så jobb inn resten av melet til du får en fin deig. Bruk hendene. Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.

Pensles meg egg/ melk og dryss over valmuefrø. Heves videre i 30 minutter.

Stekes i ovnen i ca 12 minutter på 220 C.

 

 

glutenfrie horn
glutenfrie horn
Glutenfrie ostehorn

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #ostehorn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matprat #matstart #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #ncf #cøliakiforeningen #celiac #matbloggsentralen #godtno #nrkmat

62 Responses

  1. Hei!
    Lurer på om det er det blå jyttemelet du bruker?

    Mvh Katrina, mamma til Odin 6år med cøliaki

  2. Kjempegode og ikke minst lette å bake:) Fantastisk oppskrift som ikke trengte noe ekstra mel, olje eller hansker å bake ut med. Tusen takk:)

    1. Hei,
      Fantastisk hyggelig tilbakemelding! Veldig glad du likte oppskriften. Tusen takk!:)

  3. Hornene var supergode og ungene elsker dem. Har du erfaring med å fryse dem?

    1. Hei, Så bra at de falt i smak! Dessverre ikke prøvd å fryse de, men kan ikke tenke meg at det er noe problem. De holder seg i 2-3 dager på benken. Fortsatt fin dag:)

  4. prøvde disse i går, og de var utrolig god. Smakte som jeg husker loff smakte. Veldig lett deig å holde på med. Gjorde akkurat slik du beskrev og da var ikke deigen klissete i det hele tatt, og lot seg lett rulle ut. Tusen takk for denne oppskriften.

    1. Så hyggelig å høre! Jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften jeg og:) Fortsatt fin kveld!

      1. Du vil nok få en mer kompakt deig da, så jeg anbefaler i tilleffe mer væske. Vill nok brukt en del lyst mel i tillegg også.

  5. Prøvde oppskriften i dag, og det ble super bra. Smakte knall godt. Takk for at du gidder å dele

  6. Hei! Hva er det sin er så spesielt med jyttemel? Kan jeg bruke havremel i stedet? De så jo riktig gode ut da 🙂

    1. Hei,
      De er virkelig verdt ett forsøk:) Jeg bruker jyttemel fordi jeg synes at baksten blir litt luftigere og deigen litt lettere å jobbe med, men det kan godt hende at det funker med havremel også. Jyttemelet koster litt, men du trenger ikke ha i så mye i hver bakst, slik at det likevel er ganske drøyt i bruk. Lykke til:)

  7. Hei jeg prøvde horna i går – og de var kjempegode (både for den glutenfrie mora og de sære kidsa ). Meeen jeg lurer på… har noen prøvd med olivenolje istede for smør? Jeg syns det ble litt vel mektig med smør.

    1. Hei:) Så bra de ble vellykket! Har ikke forsøkt med olje, men kan ikke se noen grunn til at det ikke skulle gå..:) lykke til!

  8. Holder på å lage hornene etter oppskriften din nå, og det ser lovende ut! Jeg gleder meg til å smake:) Dette er den første glutenfrie baksten jeg tester ut siden jeg fikk diagnosen i august. Men det jeg lurer på er om du også har en oppskrift på en sunnere variant av disse hornene, med en grovere meltype kanskje?

    1. Hei:)
      Jeg har ikke prøvd disse med grovere type, men tror ikke det er noe problem! Bare å prøve seg frem. Lykke til!:)

  9. Den beste oppskrifta eg har prøvd, og eg har prøvd mange…. Tusen takk! Eg har tatt utgangspunkt i denne oppskrifta og brukt den til sjokoladebollar ( tilsatt sukker og kardemomme sjølvsagt), brukt den til pizzabunn, laga ulike grove variantar og vi frys dei slik at dotter mi med cøliaki kan ta opp “ferske” horn kvar dag og ha med i matpakken. Har laga dei med pølse og ost, berre med ost, og utan noko. Veldig bra!!!

    1. Så bra at dere liker den! Veldig hyggelig å få tilbakemeldinger på oppskrifter som funker! Vi synes også at disse blir veldig bra:) Hilse datteren din og fin dag videre til dere:-)

  10. Hei, takk for god oppskrift, har slitt med å finne gjærbakst i form av “kosemat” til min 2 åring som har cøliaki, disse ble svært populære, måtte begrense han i kveld etter å ha spist 4 stk! Lettvindt oppskrift, lett og lage!

    1. Så kult at han likte de! Dette er vår desidert mest likte og delte oppskrift, og jeg blir like glad hver gang jeg hører at de ble bra!:)

  11. Jeg har bakt glutenfritt i mange år, og dette er første gang jeg har kunnet kjevle ut deigen uten problemer (og en masse olje…) Super oppskrift!

    1. Takk for veldig koselig tilbakemelding ! Det er så hyggelig å høre hvordan oppskriftene våre fungerer for dere!:) Super kveld videre!

  12. Bakte disse i dag og WOW! De var kjempe gode! Min samboer som ikke har cøliaki sa at det var det beste han hadde smakt av glutenfritt, ever. Takk for oppskrift – du er flink!

  13. Hei,

    Prøvde å lage calzone ut av denne deigen. De smakte veldig godt, men tror jeg gjorde noe feil med deigen for den hang nesten ikke sammen. Jeg måtte «lappe» litt og forme litt med hendene for å få det til… Hadde ikke nøyaktig mål til fiberhusk, kanskje det ble for mye eller for lite? Eller har det stor betydning hva slags mel man bruker? Brukte jyttemel, men Møllerens Fin melblanding istedenfor Semper. Har ikke mye erfaring med glutenfri gjærdeig…

    1. Hei,
      Så dumt at det ikke fungerte. Kan jo være at fyllet ble for varmt for deigen evt. Vanskelig å si hva du har gjort “galt”, men viktig å bruke nøyaktige mål. Jeg bruker forskjellige meltyper, men prøv gjerne med Semper neste gang og se om det blir lettere. Lykke til!:)

  14. Hei!
    Prøvde å lage disse i dag, og dei vart nydelig gode! He hatt cøliaki i 10år og mengda med gjærbakst hekje vår mykje av på grunn av resultat som he vår harde eller ein litt for tydelig glutensmak. Kom over bloggen din på instagram i går. Disse overraska! Raske å lage og ikkje minst veldig veldig gode 🙂 Ska prøve mykje fleire av oppskriftene framover. God helg! 🙂

  15. Hei.
    Disse falt virkelig i smak her også, tusen takk for gode oppskrifter. Lurer på om jeg skal prøve å doble oppskriften neste gang å fryse, men vet du om jeg burde doble alt? Eller blir det annerledes smak da tror du? Relativt fersk på glutenfri baking så vet ikke helt hva slags funksjon/smak alt har.

  16. Første gangen jeg prøvde ble de helt perfekt, men deigen ville ikke heve, i går lagde jeg dobbel porsjon og deigen hevet og ble stor og fin og alt gikk fint. da jeg skulle lage enda en porsjon ble deigen håpløs å jobbe med? prøvde å jobbe inn ganske mye ekstra mel før den skulle kjevles (den bare delte seg og det var veldig vanskelig å få noe ut av den) tips til hva jeg kan gjøre da? er nybegynner på dette. takker for svar, slik at jeg kanskje kan redde deigen neste gang jeg prøver.

    1. Hei,
      Vanskelig å si hva som gikk “galt”, bortsett fra at dette skjer fra tid til annen med glutenfri bakst. Husk at væsken skal være lunken og at deigen heller bør være for “løs/myk” enn for hard. Lykke til!

    1. Dessverre slik med glutenfri bakst at melk , smør og yoghurt/rømme gjør deigen saftigere, så jeg har ikke forsøkt uten. Sjekk med @glutenogmelkefri om kanskje hun har noen tips? Lykke til!

  17. Mmm.. sa min datter på 5.
    T A K K for fantastisk oppskrift! Disse vil vi alltid ha i frysen til niste.
    Har noen spørsmål om gjær og heving, da jeg er temmelig ny på glutenfritt:
    – hva er din erfaring med langtidsheving (12-18t) på glutenfritt med mindre gjær?
    – Hvorfor en hel pakke gjær og bare 30 min heving. På vanlig gjærbakst med hvetemel tar jeg en halv pakke gjær og 1-2 time heving, sunnere med mindre gjær, men det går kanskje ikke med glutenfritt?

    1. Hei og takk for hyggelig melding! Jag har dessverre ingen erfaring med langtidsheving på glutenfritt .. Glutenfritt hever ikke på samme måte som vanlig gjærdeig, men du kan forsøke å halvere og eit tilsette 1 ss bakepulver. Lykke til!

  18. Testet ut disse og fulgte oppskriften skavisk, men tror jeg likevel gjorde noe feil med deigen. Brukte lys melblanding men hornene ble likevel grove og smakte tørt. Og jeg brukte ikke siste 100g med mel for elting/utvasking. Deigen min manglet smak og jeg kan ikke kjenne meg igjen i beskrivelsene ovenfor om at det smakte som loff. Mine ble grove og tørre skjønner ikke hva jeg gjorde galt…

    1. Hei:)
      Så synd det ikke fungerte. Viktig å bruke lunken væske, og det er bedre at deigen er mer klissete enn tørr. Pass på at du hever like lenge som angitt i oppskriften. Ellers følge oppskriften som den er. Viktig å ikke gi seg da det krever litt øving for å lykkes med glutenfri bakst:) Lykke til neste gang!

  19. Hei! Lagde nettopp disse laktosefrie også. Funket superbra:) Endelig klart å bake glutenfritt som ikke smaker papp

  20. Vil si at dette ble en suksess. Smaken var helt topp. Ikke helt som vanlig deig, den sprakk litt opp, men enkel og kjevle ut, bare litt vanskeligere å rulle. Jeg brukte 1,5dl laktosefri creme fresh og 0,5 dl laktosefri rømme, og laktosefri melk. Brukte også rapsolje istedenfor smør. I tillegg til Toro lys melblanding. Og sesamfrø istedenfor valmuefrø. Godt fornøyd med resultatet, selv om ikke de så veldig fine ut. Smaken som teller. Takk for god oppskrift.

    1. Melken blir lunken når den blandes med smør eller varmt vann. Lykke til!:)

  21. Hei, teste deigen i dag, veldig enkel, men så ut som ett lappe teppe når jeg var ferdig med å kjevle, forme den..og delte seg bare opp når jeg skulle rulle sammen horn. Litt usikker på hva jeg gjorde galt, brukte nøyaktig mål men så lurer jeg skal smøret være helt avkjølt eller litt varmt? Brukte mager kesam da butikken ikke hadde noe annet, ellers helt likt som i oppskriften.
    Har bestilt bakeboken og gleder meg til den kommer 🙂

  22. Hei.

    Eg kom iver denne oppskrifta og fekk veldig lyst til å prøve den i dag. Men eg har berre 0,5 dl. rømme att i kjøleskapet. Kan eg erstatte resterande med melk?

  23. Pingback: My Homepage

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.