Blog posts

Yoghurt pannekaker med banan crust

Yoghurt pannekaker med banan crust

Bakverk, Frokost

image

Frokost er dagens viktigste måltid. Du presterer bedre i hverdagen dersom du har spist litt først. Jeg starter stort sett dagen med en treningsøkt og må ha i meg litt frokost i forkant. Av og til blir det bare en banan eller litt yoghurt, men i helgen blir det skikkelig frokost på hele familien. Og når Sevastianos får velge blir det stort sett pannekaker. Det ble det i dag og;

  • 2 kopper glutenfritt mel
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 2 store egg
  • 2 kopper melk, gjerne laktosefri
  • 1 kopp gresk yoghurt
  • 4 ss smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Tilsett egg, yoghurt, melk, smeltet smør og vaniljeekstrakt. Røres godt sammen. Stekes på middels varme med litt smør i en stekepanne.

image

Crust:

  • 2 ss usaltet smør
  • 2 bananer, skåret i skiver
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts kanel
  • 1/3 kopp hakkede mandler

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Smelt smøret i stekepannen, og  rør i blandingen til sukkeret oppløses.

Ha blandingen over pannekakene. Server gjerne med litt frisk frukt og melis.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 9 år med cøliaki.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *