A smoothie a day keeps the forkjølelse away?

smoothie med chili, ingefær og gurkemeie. Selvfølgelig glutenfri
smoothie med chili, ingefær og gurkemeie. Selvfølgelig glutenfri

I disse forkjølelsestider er det viktig å forebygge litt. En smoothie er en perfekt start på dagen samtidig som du kan putte oppi akkurat det du vil av favoritt frukt/ grønnsakene dine. Jeg varierer frukt og grønt litt etter årstid , men det er 3 ingredienser som alltid er med og det er chili, ingefær og gurkemeie.

Sevastianos er veldig glad i smoothie og vi lager det ofte som is. Lett å ta frem til frokosten , mellommåltid eller til kvelds hvis du bare er bittelitt sulten. Det aller beste er at du kan lure i barna ting de ellers ikke ville tatt i med ildtang. Det de ikke vet har de bare godt av:)

Jeg bruker både frø, kjerner og nøtter når jeg lager det til Sevastianos. Jeg reduserer også chili, ingefær og gurkemeie slik at det ikke smaker av det, men i og med at det er godt for kroppen og immunforsvaret er det med likevel.

En annen ting han har bestemt seg for i en alder av 9 år er at han kun spiser egg om det er stekt, derfor har jeg i ett egg også. Jeg var skeptisk til å begynne med med egget gir en kremaktig konsistens (samt proteiner) slik at det blir mer som en is enn en smoothie.

Jeg bruker det jeg har i hus og mulighetene er uendelige. Til denne, som jeg bare kaller livsforsikringen min (uten noen som helst dokumentasjon på hvilken helsegevinst det gir) har jeg hatt i:

Smoothie til 2

  • 1/2 presset grapefrukt
  • 1 presset sitron
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts tørket gurkemeie
  • 1-2 cm chili
  • 1/2 banan
  • 1/2 kopp frisk ananas
  • 1/2 kopp frossen ananas
  • 1/2 kopp frossen blåbær
  • 1 egg

Kjør alt i en blender til en tykk masse. Blir det for tykt sper du på med væske som vann eller juice, og blir det for tynt har du i mer frukt eller grønt. Nyt! Hva er din favoritt smoothie?

Lykke til!

Klem fra mamma´n til Sevastianos

smoothie med chili, ingefær, gurkemeie ananas, sitron og blåbær. Glutenfri selvfølgelig

#pappautengluten #kapersoliven #theglutenfreedad #marathonrunning #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodblogger #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #allerglutenfritt #trening #helse #livsstil #kosthold

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille