Pappa uten gluten
smoothie med chili, ingefær og gurkemeie. Selvfølgelig glutenfri

A smoothie a day keeps the forkjølelse away?

smoothie med chili, ingefær og gurkemeie. Selvfølgelig glutenfri

I disse forkjølelsestider er det viktig å forebygge litt. En smoothie er en perfekt start på dagen samtidig som du kan putte oppi akkurat det du vil av favoritt frukt/ grønnsakene dine. Jeg varierer frukt og grønt litt etter årstid , men det er 3 ingredienser som alltid er med og det er chili, ingefær og gurkemeie.

Sevastianos er veldig glad i smoothie og vi lager det ofte som is. Lett å ta frem til frokosten , mellommåltid eller til kvelds hvis du bare er bittelitt sulten. Det aller beste er at du kan lure i barna ting de ellers ikke ville tatt i med ildtang. Det de ikke vet har de bare godt av:)

Jeg bruker både frø, kjerner og nøtter når jeg lager det til Sevastianos. Jeg reduserer også chili, ingefær og gurkemeie slik at det ikke smaker av det, men i og med at det er godt for kroppen og immunforsvaret er det med likevel.

En annen ting han har bestemt seg for i en alder av 9 år er at han kun spiser egg om det er stekt, derfor har jeg i ett egg også. Jeg var skeptisk til å begynne med med egget gir en kremaktig konsistens (samt proteiner) slik at det blir mer som en is enn en smoothie.

Jeg bruker det jeg har i hus og mulighetene er uendelige. Til denne, som jeg bare kaller livsforsikringen min (uten noen som helst dokumentasjon på hvilken helsegevinst det gir) har jeg hatt i:

Smoothie til 2

  • 1/2 presset grapefrukt
  • 1 presset sitron
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts tørket gurkemeie
  • 1-2 cm chili
  • 1/2 banan
  • 1/2 kopp frisk ananas
  • 1/2 kopp frossen ananas
  • 1/2 kopp frossen blåbær
  • 1 egg

Kjør alt i en blender til en tykk masse. Blir det for tykt sper du på med væske som vann eller juice, og blir det for tynt har du i mer frukt eller grønt. Nyt! Hva er din favoritt smoothie?

Lykke til!

Klem fra mamma´n til Sevastianos

smoothie med chili, ingefær, gurkemeie ananas, sitron og blåbær. Glutenfri selvfølgelig

#pappautengluten #kapersoliven #theglutenfreedad #marathonrunning #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #foodblogger #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #allerglutenfritt #trening #helse #livsstil #kosthold

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.