Blog posts

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Bakverk, Frokost, Helg
glutenfrie amerikanske pannekaker

Glutenfrie amerikanske pannekaker er en perfekt start på helgen. Du scorer i hvert fall mange #mamma #pappapoeng med de. Defintivt barnas favoritt. Tradisjonelt serveres de med lønnesirup og bacon, en nydelig kombinasjon, men vi gikk for friske bær og honning istedenfor. 

Du trenger:

 • 300 gr glutenfritt mel. Eks Toro lys melblanding.
 • 3 dl melk
 • 50 gr smør
 • 2 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ss sukker
 • 1 ts salt
 • lønnesirup /honning

+Smør til steking.

Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp sammen.

Bland sammen glf mel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg og melkeblandingen litt etter litt, rør til du har en jevn fin røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.

Husk at hvis røren blir for tynn har du i mere mel, og for tykk mer væske.

Smelt 1 ss skje smør i stekepannen. Stek pannekakene på middels varme. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du snu dem. Avkjøl pannekakene på rist og server med friske bær og sirup.

Tips: bruk honning istedenfor sirup og finhakk forskjellige typer nøtter å ha over. Du kan også fint bruke glf havregryn / mandelmel etc for et sunnere alternativ. Melk og smør kan også fint byttes ut med et #melkefritt alternativ.

Lykke til!

pappa’n til Sevastianos

glutenfrie amerikanske pannekaker

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #amerikanske #pannekaker #glutenfri #frokost #lørdag #helg #akktiv #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #breakfast #american #pancakes #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

1 Comment

 1. Johanne
  07/04/2019 at 09:09
  Reply

  Hei, jeg prøvde oppskriften nå i dag tidlig. Jeg har ikke lyktes så godt med amerikanske pannekaker før, de faller alltid sammen etter steking, så jeg tenkte jeg skulle følge en oppskrift nøye. Jeg målte opp 200g lys melblanding og 100g semper. 300 g var alt for mye mel, den ble tykk som en deig selv om jeg ikke hadde oppi alt, så jeg måtte faktisk kaste den og begynne på nytt. Jeg skjønner at man skal ha i melet gradvis, så jeg tok først oppi halvparten, men det er fint om ikke oppskriften er helt misvisende mtp mengder. Jeg prøver på nytt nå, og vil ellers si at jeg har laget flere av oppskriftene dine tidligere, så jeg liker godt hva du gjør!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *