Arepa

image

Arepa (Spanish pronunciation: [aˈɾepa]) is a type of food made of ground maize dough or cooked flour prominent in the cuisine of Colombia and Venezuela.[1][2]

 

Arepa er en Latin-Amerikansk rett fra Venezuela og Colombia. Deigen lages av maismel og gjør dermed retten naturlig glutenfri. Dersom du ikke spiser kjøtt kan du bruke bønner og grønnsaker som fyll. Areapa kan fylles med kylling, svin, salat, bønner, mais, ost, løk og friske urter til pynt. Du kan godt skvise litt lime over kjøttet eller bønnene for en friskere smak.

Vi har laget de med Pulled pork , salat, tomat, løk og en lime rømmedressing.

Guacamole og/ eller mangosalsa kan også brukes i eller som tilbehør. Oppskrift finner du her;

http://pappautengluten.no/?p=983

Rømmedressing med lime

  • 1 beger rømme
  • 1/2 lime
  • 2 ss hakket koriander
  • sitronpepper/ salt

Arepas

  • 2 kopper maismel
  • 2 1/2 kopp lunket vann
  • 2 ts salt
  • 2 ss olje

Bland salt og maismel i en bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett vannet. Bruk en skje til å røre rundt til det blir en jevn, fast deig. La deigen hvile i 5 min.

Del deigen i 8 deler og form den runde boller. Trykk bollene flate ca 1-1/12 cm.

Varm oljen i en stekepanne og stek de på middels varme til de får en gyllen farge på begge sider.

image

Del de i midten og legg på det fyllet du ønsker.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

image

 

 

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille