Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Baguette

image

Vi har stort sett klart å finne (eller lage) gode, glutenfrie alternativer til Sevastianos. Men en ting jeg vet han savner enormt er en god baguette.

For en tid tilbake var vi på besøk hos noen hvor det var nettopp baguetter som tilbehør til maten. De var ikke glutenfrie og vi forklarte Sevastianos at han dessverre ikke kunne spise de. ” OK, men er det greit at jeg lukter på den? Jeg synes nemlig det er så godt…” Det gjør vondt langt inne i ett pappahjertet å høre, og jeg bestemte meg, der og da, for at jeg skal klare å lage en helt perfekt glutenfri baguette.

Det var lettere sagt enn gjort, og det tror jeg alle med ett glutenfritt kosthold har erfart. Det glutenfrie melet er nemlig ikke så lett å jobbe med. Jeg pleier å ta litt olje på hendene når jeg baker ut, og det hjelper litt. I dag har jeg forsøkt meg på en grov baguette. Den ble slettes ikke værst, og jeg tror at jeg om ikke så alt for lenge skal klare å lage en helt ( tilnærmet, vel og merke) perfekt baguette.

Ingredienser:

  • 75 g smør
  • 3 dl vann
  • ½ pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 pk Semper Miks, grov eller fin (spar ½ dl til utbaking)

image

Smelt smør/margarin, tilsett vann og varm opp til 37 °C. Rør utgjæren i væsken. Tilsett salt og miksen og jobb deigen sammen. La deigen heve i ca 30 minutter. Rør i deigen og bak ut 3 baguetter. Skjær snitt i brødene, og la de heve i ca 20 minutter. Stekes ved 250 °C i ca 10 minutter.

Kilde: Semperglutenfritt.no

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.