Blog posts

Blir du hva du spiser?

Blir du hva du spiser?

Å leve med cøliaki
Tomatplukker´n

Du blir hva du spiser heter det seg. Men er det egentlig helt riktig? Forsåvidt er det jo det, for spiser du veldig sunt å trener mye oppnår du veldig mange helsemessige fordeler, og om du ikke trener og du stapper i deg usunn mat og drikke får du ikke nødvendigvis en veldig god helse. Men "du blir hva du spiser" høres ofte så negativt ut at jeg pleier å si at du spiser det du har helse til.

Har du cøliaki må du spise glutenfri mat. Det samme gjelder dersom du har melke- og/ eller laktoseallergi, da spiser du mat og drikke uten. Har du diabetes spiser du mat som holder blodsukkeret ditt i sjakk. Mange velger også selv hva de vil spise (uten å ha allergier)og synes at de har en klar helsemessig forbedring ved å spise melkefritt, glutenfritt, vegansk, sukkerfritt osv.  Ligger du i hardtrening til ett maraton eller trener du generelt mye spiser du antageligvis mye proteiner og karbohydrater for å holde kroppen gående. Kroppen tilpasses dermed helsen din og motsatt.

Det er egentlig veldig enkelt. Det er nemlig helsen din som avgjør hva du bør spise. For veldig mange med sykdommer, intoleranser og allergier er maten den eneste medisin. Den eneste måten du blir frisk på er å holde deg til ett bestemt kosthold. Kroppen din vet nøyaktig hva den trenger for å holde seg frisk.  Du blir ikke bare hva du spiser, men kroppen din bestemmer hva du skal spise for at du skal holde deg frisk.  Spiser du noe som ikke passer deg og din helse blir du enten veldig syk eller kanskje blir du oppblåst, vondt i magen, deprimert, trøtt og sur nettopp fordi kroppen din ikke er  i balanse.

Har du cøliaki/allergier og intoleranser blir du også veldig syk av å ikke følge ett bestemt kosthold. Det høres kanskje rart ut men det er nå en gang slik det er å leve med intoleranser. Maten er og blir din eneste medisin,  så spis det du har helse til!:)

Klem fra mamma´n til Sevastianos

#pappautengluten #aktiv #matglad #pappa #mamma #blogger #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfritt #liv #kosthold #glutenfri #hverdag

pappautengluten.no

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *