En klassisk Cæsarsalat består av sprø salat, kylling, bacon, parmesan og krutonger toppet med en deilig dressing. Den er akkurat passe mettende og dermed et fullgodt middagsalternativ. På dager jeg har lyst på noe godt, men ikke vet helt hva, ender jeg ofte opp med en Cæsarsalat.
Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig dressing, men det beste er så klart å lage den selv.
Ingredienser:
- 2 ss olje til steking
- 2 kyllingfileter
- salt / pepper
- 4 skiver sprøstekt bacon
- 1 romanosalat , isbergsalat eller hjertesalat
- 50 g revet / skivet parmesan
Krutonger:
- 4-5 skiver glutenfritt brød. Gjerne tørt brød
- 2 ss olivenolje til steking
- 1/2 fedd hvitløk
- Samt / pepper etter smak
Dressing:
- 2 eggeplommer
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts finhakket hvitløk
- 3 finhakkede ansjosfileter
- 1 dl olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- 5 ss revet parmesan
- Salt/ pepper & kajennepepper etter smak
Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
Skjær brødet i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt olje. Tilsett presset hvitløk.
Surr bacon rundt kyllingfiletene. Stek kyllingfiletene og bacon på begge sider i samme panne til kyllingen er helt gjennomstekt. La hvile 10 minutter og skjær i skiver. Du kan også sprøsteke bacon ved siden av om du ønsker det.
Dander salat, kylling, krutonger, dressing på en tallerken og topp salaten med revet parmesan. Avslutt med nykvernet pepper.


#pappautengluten #glutenfri #caesar #salat #aktiv #trening #pappa #familie #utengluten #denstoreglutenfriebakeboka #cøliaki #marathon #runner #dad #foodblogger #ccokbook #chef #glutenfree #food #celiac