Crème brûlée. Naturlig glutenfritt

Jeg fikk så lyst til å lage dessert til søndagsmiddagen i dag, og crème brûlée er perfekt som avslutning på en god middag. Naturlig glutenfri er den også. Denne oppskriften er nok til 8 porsjoner.

Du trenger:

  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
  • 4 stk eggeplommer

Til gratinering:

  • 6 ts sukker

Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill eggene ved å plommen i en skål og eggehviten i en annen. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer.

Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, ca 30-40 minutter. Avkjøl.
Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter, eller bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har. Pass på for det går fort.

Serveringstips; pisket krem og friske bær

Lykke til !

Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #søndag #middag #dessert #utengluten
#glutenfri #matprat #matstart #godtno #matbloggsentralen #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #dessert #cremebrulee #thefeedfeed #nrkmat #glutenfree  #sunday #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #celiac

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille