Pappa uten gluten
Den store glutenfrie julebakstboka
Den store glutenfrie julebakstboka

Den store glutenfrie julebakeboka!

Den store glutenfrie julebakstboka

Endelig kan vi fortelle dere om hva vi har jobbet intenst med i de siste månedene! Vi har skrevet bok. Igjen!! Hvis noen hadde sagt til oss at vi kom til å skrive to så store bøker på under 6 måneder, hadde vi trodd vedkommende var gal! Men vet dere hva? Det har vi faktisk gjort, og vi er så utrolig fornøyd med resultatet. Vi har hatt jul i stua i hele mai og juni, og selv om det har vært en slitsom prosess, så har vi hatt det så gøy med julepynt, julekaker, julestemmning og julemusikk i flere måneder. Selv om det var litt surrealistisk å bake og style julekaker hele dagen, for så å sykle til stranden om ettermiddagen.

Ideen til en julebok har ligget i bakhodet i lang tid. Da vi var ferdige med “Den store glutenfrie kokeboka”, var vi egentlig så godt i gang med manus og bilder, at vi like godt bare fortsatte med en julebok også. Tror ingen av oss egentlig skjønte hva vi var i ferd med å gjøre. Og godt var det:) Det skal sies at vi har har hatt enormt stor støtte i vår enestående redaktør, Anne Marie, og den fantastiske gjengen på Frisk forlag, som alle var like entusiastiske til ideen vår som vi selv var, og selve prosessen gikk egentlig helt smertefritt. Verdens beste folk!

Vi har også denne gangen tatt alle bildene selv, men med god hjelp, veiledning og ikke minst massiv støtte fra fotograf Jon Marius Nilsson. Marianne fra Rim design har nok en gang designet boken, og igjen gitt den et nydelig uttrykk. Akkurat i det vi ikke trodde boken kunne bli finere, ble den nettopp det. Vi fikk også gleden av en svipptur innom det fantastiske studioet til Margrete Myhrer, som har tatt baksidebilde til denne boken.

Grunnen til at vi veldig gjerne ville ha med en julebok i serien vår er at julen er for de fleste av oss forbundet med tradisjoner, levende lys, forventningsfulle barn og hus som dufter av nybakte pepperkaker. Og er det én tid på året da det er ekstra sårt å ha cøliaki, er det nok nettopp i julen. Det oppleves som at det bakes nærmest døgnet rundt i alle hjem, skoler og barnehager. Det er fristelser i alle butikker og bakerier, og på alle arbeidsplasser står det fremme fat med pepperkaker og annen deilig julebakst. Det bugner med andre ord av fristelser du med cøliaki ikke kan spise. 

Det er også knyttet mange minner til julebaksten og maten. Alle husker vel mormors krumkaker, eller følelsen av å våkne første juledag, før alle andre, og spise rester av julekakene. Dessverre sliter mange med å få til den den glutenfrie julebaksten, og synes derfor ikke at julen blir «det samme» når de ikke kan spise det samme som før. 

Vi husker spesielt Sevastianos første jul etter at han fikk diagnosen, hvor han ikke kunne spise noen av de julekakene han var vant til. Vi kjøpte glutenfri pepperkakedeig og noen få typer kjeks i dyre dommer. Noe av det var bra, men noe var også en skikkelig dårlig. Det var en ganske så nitrist første jul med cøliakidiagnose for Sevastianos, hvor kakefatene bugnet, men hvor han måtte ta til takke med et betydelig mindre og dårligere utvalg enn resten av oss. Vi skjønte derfor fort at hvis Sevastianos skulle fortsette å oppleve juletradisjonene som oss andre, måtte vi begynne å bake selv. Og så er det jo noe med å kunne bake selv til jul. Fylle huset med julemusikk og gløgg, og la barna bake, pynte og kose seg så mye de vil. 

Det vi ønsker med bøkene våre, bloggen vår og alle våre kanaler, er å vise deg at det ikke finnens begrensinger selv om du ikke tåler gluten. Luftig gjærbakst, deilige kaker, og sprø kjeks? Selvsagt kan du få det minst like godt i glutenfritt!  

Og gi gjerne denne boken til besteforeldre, venner og familie, slik at også de kan servere julebaksten glutenfritt. Det er denne følelsen vi ønsker at du, eller en du er glad i, skal få som resultat av denne boken. Følelsen av å være inkludert, og ikke minst kunne spise like bra som alle andre.  

Vi glemmer aldri da vi tok noen av bildene til denne boken, og Sevastianos og to kompiser kom hjem til oss. Denne dagen tok vi bilder av goro, og Sevastianos utbrøt entusiastisk; «Kan jeg virkelig spise de fine kjeksene der? Jeg husker at jeg så de en gang og syntes de så sjukt gode ut, men trodde ikke de var for meg!». Kompisene hans var minst like entusiastiske og mente bestemt at goroene smake akkurat like godt som de med gluten. Og det tror vi at du kommer til være enig i. Så slå deg lås med julebaksten, her får du syv slag, smultringer, kakemenn, kaker, kjeks, gaveideer – og noen greske og italienske julekaker i tillegg.  

«Den store glutenfrie julebakeboka» gir deg, eller en du er glad i, alt du eller dere har savnet i julen, og mer til. Boken viser deg hvordan du enkelt lager deilig glutenfri julebakst som alle kan spise, også de som ikke trenger å spise glutenfritt. Og at den glutenfrie baksten smaker like godt som vanlig julebakst.  

Håper dere liker boken like godt som oss!

Forhåndssalget til boken starter i slutten av denne måneden. Holder dere selvfølgelig oppdatert på når det nærmer seg.

Stor klem fra oss.

 

 

Den store glutenfrie julebakeboka Den store glutenfrie julebakeboka

#pappautengluten #denstoreglutenfriejulebakeboka #friskforlag

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.