Elte- og glutenfrie grove rundstykker med gresk yoghurt er nydelige og ikke minst, enkle å lage. Sett deigen kvelden før og la de heve over natten, og du kan servere nystekte rundstykker til frokost neste dag. Disse rører du sammen på under 10 minutter.
Disse kan fint fryses. Anbefaler da tining i ovn på 160 C i 8-10 minutter. Denne oppskriften gir 10-12 rundstykker.
- 500 g Pappa uten gluten- grov melblanding
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 3 1/2 dl lunket vann
- 1 ss honning eller annen søtning
- 1/2 pose tørrgjær
- 4-5 ss gresk yoghurt
- 1/2 dl olivenolje
- Ha mel, bakepulver og salt i en bakebolle. Hold av cirka 50 g til utbaking. I en annen rører du ut vann, gjær, honning, yoghurt og olivenolje.
- Ha det våte i det tørre og rør deigen godt sammen. Du kan fint bruke en kjøkkenmaskin, men en skje holder. Bruk ekstra mel om det trengs. Deigen kan fint være klissete når du setter den til heving.
- Dekk bakebollen med en plastfilm og sett den tildekket natten over.
- Forvarm ovnen (over/under varme) til 250 C.
- Strø litt mel over benkeplaten og hvelv deigen over. Bruk en bakeskrape til å brette den om hverandre. Legg deigen med brettesiden ned. Bruk bakeskrapen til å kutte av like store biter av deigen. Legg de over på en stekeplate dekket med bakeark.
- Sprut litt vann over og sikt 1/2 ss mel over tilslutt (valgfritt).
- Senk temperaturen i ovnen til 220 C og sett inn rundstykkene. Stekes gyllne i 25-30 minutter. Avkjøles på rist.
Pappa uten gluten- glutenfri grov melblanding
Til info; vi har brukt vårt eget mel i denne oppskriften derfor er innlegget merket med “annonse”.
#pappautengluten #grove #glutenfrie #eltefrie #rundstykker #pappautenglutenmel #glutenfritt #mel
3 Responses
Sikkert dumt spørsmål, men skal deigen heve på kjøkkenbenken over natten? 🙂
Ikke dumt i det hele tatt! Ja, den kan stå på benken, ev. i en kald bod. Lykke til!
Hvilke ingredienser har melblandingen?