Glutenfritt, eltefritt hvitløksbrød

Dette brødet med basilikum og hvitløk er knallgodt og veldig enkelt å lage. Jeg skulle egentlig lage fletteloff fra boken vår, men hadde rett og slett ikke tid til å flette ( ikke hadde jeg nok mel til utbaking heller) og endte derfor opp med et eltefritt  hvitløk/basilikumsbrød.
Det hender faktisk ofte at jeg starter på en oppskrift men ender opp med noe annet  om tiden eller ingrediensene ikke strekker til. I boken vår har vi flere oppskrifter du kan bruke som grunnoppskrift. Denne oppskriften kan  du bruke til rundstykker, frøloff, hvitløksbaguetter, pizzabunn og mye, mye mer.

Dette brødet trenger ikke langtidsheve.

Ingredienser brød:

  • 500 g glutenfritt lyst mel.
  • 50 g smør
  • 2 dl melk
  • 1,5 dl varmt vann
  • 1 pose gjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Ingredienser hvitløksolje:

  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje

Kjøres i en blender.

Forvarm ovnen til 200 C

Ha mel, bakepulver, salt og gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland det med melk og vann. Ha i gjæren og la det stå litt til gjæren “bobler”.

Ha det våte i det tørre og rør godt til du har en litt klissete deig. Sett deigen lunt til heving i minimum 1 time.

Legg deigen over på en melet overflate og bruk en skrape til å “brette” deigen om hverandre.

Legg den over på et bakeark og over i en brødform. Trykk deigen ned i formen. Ha litt mel på hendene om det blir for klissete. La deigen heve tildekket i cirka 30 minutter.

Pensle med oljen og stek i ovnen i cirka 20 minutter.

Tips: strø litt revet parmesan over brødet før steking.

Lykke til !

#pappautengluten #glutenfritt #eltefritt #brød #loff #denstoreglutenfriebakeboka #godtno #cøliaki

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille