
Denne rawkaken med myk sjokoladekrem, nøtter og kokos må du lage! Det er noe med å spise kake med god samvittighet ( noe jeg egentlig alltid gjør), men det smaker ekstra godt når du vet at den bare inneholder ingredienser som er bra for deg:)
Sevastianos på 9 år elsker denne kaken og han merker ikke noe til at denne kaken både er sukker/melke/ -og glutenfri.
Jeg elsker kakene til Raw-food grunderer Tiril Refsum og denne er inspirert av en av hennes oppskrifter. Jeg har gjort min egen tolkning rett og slett grunnet mangel på ingredienser, men jeg er helt enig med henne; Dette er rågodt!
Du trenger:
Kakebunn
- 20 stenfrie dadler
- 70 gr cashewnøtter
- 4 ss kokosolje
- 2 ss agavesirup
- 2 dl kokosmasse
- 3 ss kakao
- 1 ts havsalt
- 1 dl valnøtter
- 3 ss tranebær eller annen tørket frukt
- 1 neve hasselnøtter
Sjokoladekrem
- 10 dadler
- 60 gr cashewnøtter
- 4 ss kakao
- 1 boks kokoskrem
- 2 ss stevia
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ss sirup
- 1/2 ts havsalt
Pynt
- 4 ss hakkete fryste bringebær
- 3 ss kokosmasse
- 1 ss revet kakaonibs eller vegansk sjokolade (kan sløyfes)
Tips: Bløtlegg dadler og cashewnøtter i noen timer før bruk.
Kjør alle ingrediensene til bunnen i en foodprossesor. Tilsett litt kokosolje eller sirup ekstra dersom bunnen ikke "samler" seg. Dekk en kakeform med bakepapir å trykk ut bunnen i formen.
Ha alle ingrediensene til kremen i foodprossesoren og kjør de til du har en fin , myk krem. Smør kremen over bunnen og strø over pynten. Settes i fryseren i 3-4 timer.







Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #osloraw #sukkerfri #glutenfri #melkefri #rawcake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cølakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
Hei
Hvordan er denne å sette på et kake ord på 17 mai? Vil den smelte og renne utover eller kan den stå noen timer?
Hei:) Den bør nok stå kaldt og ikke stå så lenge fremme på et kakebord.