En størrelse opp

pappautengluten.no
pappautengluten.no

Ett av symptomene som var helt utslagsgivende for at vi tok utvidete tester av Sevastianos var nettopp at han ikke vokste så fort som alderen og utviklingen skulle tilsi. Vi har ligget ett sted mellom str 122-128 i ganske lang tid. Etter det stoppet det.

"Barn som lider av cøliaki, kan vise redusert vekst og være sure og grinete. Tilstanden kan også være uten symptomer eller bare gi vage og lite uttalte symptomer. Voksne har ofte plager i mange år før diagnosen stilles. En regner med at ca. 20% av dem med cøliaki har en "stille" form for cøliaki." Kilde: NHI

På Ullevål fikk vi god oppfølging og klar beskjed om å ta det helt med ro og at han kom til å ta det igjen i løpet av ett år. Vi har ventet og ventet, og ett år ble til to. Vi har fått ekstra timer både hos fastlege og Ullevål, men det har ikke gått så fort som vi hadde trodd med veksten. Ikke det at det har vært noe vi har snakket om i det daglige, og i hverfall ikke foran han, men i en vokse-fase skal de jo helst vokse litt. Vi har faktisk vært litt bekymret.  Det har gått veldig trått opp mot størrelse 134. Så sakte at vi nesten ikke har merket det, men det er helt tydelig at det var nettopp denne sommeren han skulle vokse. Vi måtte bare være litt tålmodige først..

Gleden var derfor stor da vi kom hjem fra ferie og så at alle klærne vi  hadde lagt igjen i skapet før vi dro, kunne gå rett til Frelsesarmeen. Så i dag blir det innkjøp av nye klær til ett nytt skoleår. Første gang jeg har gledet meg til shopping:)

Flere som har hatt samme "problem" med veksten ? At det ikke har gått så fort som man har håpet?

#pappautengluten #cøliaki #nhi #cøliakiforeningen #allersglutenfritt

pappautengluten.no
pappautengluten.no
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!