Pappa uten gluten
pappautengluten.no

En trygg glutenfri Halloween

Bøøøøøøøøø

For mange barn med intoleranser eller cøliaki kan det være litt kjedelig at man ikke får spise godteriet man har samlet inn på Haloween. Smågodt for eksempel er jo rene “smittebomber” og veldig mye godis inneholder faktisk gluten.I fjor gikk han runden sammen alle vennene sine og vi byttet ut godteriet med “trygt”når han kom hjem igjen. Han sitt godteri delte kompisene gladelig…

Vi har full forståelse for at det ikke kan legges til rette for alle barn som ringer på døren din, men har du en liten zombie, heks eller noe annet skummelt i nabolaget eller i familien med cøliaki som du vet kommer til å ringe på har jeg noen tips og råd til deg;

Sjekk alltid ingredienser. Alle ALLERGENER skal stå uthevet. Kjøp innpakket godteri. Da unngår du smitte med glutenholdig godis.

Ha gjerne en egen skål stående klar i tilfelle din zombie ringer på. De andre barna kan få smågodt eller noe annet du hadde tenkt. Veldig mye godis er naturlig glutenfritt så du trenger faktisk ikke kjøpe masse forskjellig.

Husk at om du ikke ønsker zombier, hekser eller noe annet som lyser død lang vei på døra, kan du bare skru av utelyset. Det skal visstnok være tegnet på at de ikke er velkomne.

Og om du ønsker de velkommen kan du sette ett lysende gresskar utenfor.

Sist men ikke minst; det er veldig mange små og store der ute som gleder seg enormt til nettopp denne dagen så om du ikke ønsker besøk av de, skru av utelyset eller la være å åpne. Litt god gamaldags folkeskikk er aldri feil:)

Til dere som skal gå runden; respekter at ikke alle synes denne dagen er like skummelt gøy som det du synes så ikke ring på der det ikke står ett gresskar utenfor å lyser.

Deal?

 

pappautengluten.no
Litt av hva vi har i vår skål i morgen
Litt av hva vi har i vår skål i morgen
glutenfri Halloween

Og du; de trenger jo ikke å spise opp alt godteriet på en og samme dag:) Hva er ditt beste tips til en glutenfri Halloween ?

Happy glutenfri Halloween fra mamma´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #halloween #cøliaki #cøliakiforeningen #aktiv #matglad #pappa #mamma#utengluten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.