Blog posts

ENDELIG kan vi avsløre hemmeligheten!

ENDELIG kan vi avsløre hemmeligheten!

Annonse, Bok

Jeg håper du har kjent på det selv: følelsen av å oppnå noe du har jobbet hardt for, drømt om, brukt all tiden og fokuset ditt på- og så skjer det, endelig! Som mange av dere har fått med dere har vi jobbet med et veldig spennende prosjekt den siste tiden. Egentlig kan vi si at vi har jobbet med dette siden bloggen ble startet. Det har nemlig vært en stor drøm fra dag én! Dere aner ikke hvor vanskelig det har vært å holde på denne hemmeligheten! Tro meg, det har holdt hardt å ikke kunnet dele bilder og tanker fra prosessen med dere, men nå får vi endelig fortelle dere hva vi har holdt på med:

Pappa uten gluten blir bok!!

Det er nesten så vi må klype oss i armen hele gjengen! Hadde det ikke vært for den intense skriveperioden, søvnløse netter, oppturer og nedturer, glede og frustrasjon hadde vi ikke trodd at dette faktisk er sant. At vi faktisk skal gi ut bok. Vi gleder oss enormt til at dere skal få se det ferdige resultatet.

Vi har lyst til å ha med dere med på siste innspurt av prosessen. Vi jobber nemlig med å gjøre alt klart for en unik mulighet for å sikre deg boka først, og samtidig få tilgang til bilder, nye oppskrifter og andre ting som blir med i boken. Kanskje kan din tilbakemelding gjøre en forskjell, så ikke glem å skrive deg på nyhetsbrevet nederst i innlegget. Du vil da få all "inside info" rundt boken før alle andre:-) 

Boken er et resultat av prøving og feiling i over 2 år. Vi har hele veien jobbet med å utvikle oppskrifter som skal være tilnærmet "vanlig" bakst slik at du ikke skal savne noe, selv om du må spise glutenfritt. Da Sevastianos fikk diagnosen cøliaki, var vi fast bestemt på at han skulle beholde matgleden og ikke mangle noe. Han kommer tross alt fra en over snittet matinteressert familie, og det har vært viktig for oss at han skal få samme maten som før, og at det skal smake akkurat like godt. Bloggen pappa uten gluten ble derfor startet som et sted vi kunne samle oppskrifter til Sevastianos, og etterhvert til alle dere som følger oss. Etter som oppskriftene ble flere og bloggen vokste, kom ideen om at dette måtte bli bok. Vi vil at flere skal få gleden av å kunne mestre det å bake glutenfritt!

Noen av de største utfordringene med å leve glutenfritt er nettopp bakst. Kjøkkenet vårt har i de siste to årene lignet mer på et laboratorium enn et kjøkken, men det har vært verdt hver eneste time, når resultatet har blitt en bok med hele 100 (!) oppskrifter på glutenfri bakst! Noen oppskrifter er gamle, noen er blitt justert etter tilbakemeldinger fra dere, og mange nye har kommet til. Den røde tråden er gode, enkle oppskrifter som alle kan mestre. Boken skal være for alle som spiser glutenfritt, og det perfekte hjelpemiddelet til de som må lære seg å lage det fordi noen i familien eller andre rundt lever glutenfritt. Vi skal i hvert fall gi den til flere i vår familie, slik at de kan bake glutenfritt når vi kommer på besøk:-)

En god bok er et resultat av godt teamwork. Vi er så heldige at vi har fått jobbe med de fantastisk fine folka i Frisk forlag som hadde troen på oss og som heldigvis sa ja til å lage boken vår. Vi trodde nesten ikke det var sant da vi fikk "go" fra de. Anne-Marie som ikke bare er redaktøren vår, men også den råeste dama i Oslo! Uten henne til å komme med innspill, vennlige push, oppmuntrende ord og stålkontroll hadde denne boken aldri blitt så bra som den har blitt. Vi fikk også med oss verdens beste team på foto og styling. Bildene er alt vi kunne drømt om og litt til.

(Forresten utrolig stas å kunne si ting som "redaktøren vår" og "forlaget vårt". Vi bruker det så ofte vi kan:-) #voksenpoeng

Sist men ikke minst, en stor takk til dere følgerne våre som kommer med innspill, heiarop og som daglig sørger for god stemning på bloggen. Uten deres positive tilbakemeldinger og varme ord hadde denne boken aldri blitt noe av. Vi er veldig takknemlige for at dere leser det vi skriver om, og at dere heier oss frem. Derfor håper vi dere vil være med videre i arbeidet med å gjøre boken ferdig. Vi skal dele både bilder og historier med dere fremover, og vi håper dere synes dette blir like bra ( og gøy) som det vi gjør!

Ved å skrive deg på mailinglisten under, vil du få et unikt innblikk i boken og historien rundt- før den kommer ut! Du får de nyeste oppskriftene først, hele historien rundt prosessen, fine bilder og mange kule nyheter, og selvfølgelig muligheten til å sikre deg boken når forhåndssalget starter!! Vi håper du skriver deg på og blir med oss videre på denne spennende reisen med å "bake" boken ferdig! Vi lover deg veldig mange kule nyheter fremover:-)

Stor klem fra Sevastianos, Elisabeth og Yiannis


Oppdatering

Boken er nå ferdig og kan bestilles på friskforlag.no/glutenfrie-bakeboka/

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

21 Comments

 1. Marit Bjerke
  19/05/2019 at 10:28
  Reply

  Så godt å høre at dere nå kommer ut med en bok for oss alle som ikke kan spise noe annet enn glutenfri mat. Jeg selv oppdaget dette i voksen alder. Jeg har hatt dette hele mitt liv men den gang var det ikke snakk om slike ting som cøliaki og jeg slet med mye smerte og vsr mye syk for å ikke snakke om syltynn. Denne boken vil jeg med glede kjøpe

  • Pappa uten gluten
   19/05/2019 at 11:13

   Tusen tak for veldig hyggelig melding! Så hyggelig at du vil kjøpe boka.-) Vi har gledet oss sånn til denne boken kommer ut!

 2. Rigmor Gjærum
  19/05/2019 at 10:48
  Reply

  Gratulerer Heldige oss som har sånne ildsjeler som dere Masse lykke til videre med boka! Gleder meg

  • Pappa uten gluten
   19/05/2019 at 11:11

   Tusen tusen takk!! Gleder oss til dere får se:-)

 3. Camilla
  19/05/2019 at 11:13
  Reply

  Tusen takk for at dere er så flinke til å dele deres erfaringer og oppskrifter med oss andre…. jeg syns dette med cøliaki er kjempevanskelig og da spesielt baking! Men blir så inspirert av dere og alt det gode dere lager Heier på dere og gleder meg til boka kommer En bra kokebok er virkelig noe jeg savner, og vet denne kommer til å bli bra!! Lykke lykke til videre med prosjektet!

  • Pappa uten gluten
   19/05/2019 at 11:17

   Tusen, tusen takk for veldig hyggelig melding! Gleder oss sånn til dere får se det ferdige resultatet!

 4. Rita
  19/05/2019 at 11:49
  Reply

  Så braglutenfri bakst er en utfordring, og spesielt når man har noen som er allergisk mot egg, melk og nøtter i tillegg til cøliaki
  Lykke til

 5. Hilde Lillebø Wisløff
  19/05/2019 at 13:06
  Reply

  Fantastisk! Selv med 16 års erfaring, mye prøving og feiling, har dere med bloggen “pappa uten gluten” gjort dagen mye enklere og smakelig for vår sønn med allergi mot mel og egg +++ Oppskriftene er også så godt forklart for alle aldersgrupper
  Lykke til med bokslipp!

 6. Kjersti
  19/05/2019 at 13:12
  Reply

  Så gøy at dere gir ut bok Elsker bloggen deres, og har suksess med både boller og horn, takket være dere Herlig med historier og erfaringer på godt og vondt rundt cøliaki. Heia Sevastianos Hadde et håp om bok, og nå kommer den Lykke til! ❤️

 7. Aud Solberg
  19/05/2019 at 13:47
  Reply

  Hurra for dere. Det var akkurat det jeg håpet at var den STORE overraskelsen. Da har jeg også fått mitt ønske oppfyllt . Jeg gleder meg.

 8. Cecilie B
  19/05/2019 at 14:44
  Reply

  Så spennende! Jeg gleder meg masse til boka kommer

  • Pappa uten gluten
   19/05/2019 at 15:21

   Tusen takk! Vi også:-)

 9. Tove Lise
  19/05/2019 at 15:03
  Reply

  Er det en bok jeg ikke kan klare meg uten, så er det denne! Har prøvd mange av oppskriftene deres allerede, og dere har vært med på å gi meg gjærbakstgleden tilbake. Tusen takk-og lykke til med utgivelsen.

  • Pappa uten gluten
   19/05/2019 at 15:20

   Tusen tusen takk! Fantastisk hyggelig tilbakemelding!:)

 10. Ingrid
  19/05/2019 at 17:50
  Reply

  Takk for at dere deler erfaring med oss. Fikk diagnose cøliaki som godt voksen, lage mat er ok men brød og bakst er vanskelig å få til. Flott at det kommer ei bok med alle de fine oppskriftene!! Lykke til!

  • Pappa uten gluten
   20/05/2019 at 07:05

   Tusen takk for hyggelig melding!:) Vi gleder oss!

 11. Jeanette Grindbakken
  19/05/2019 at 19:26
  Reply

  Wow! Det må jeg virkelig si, helt fantastisk! Jeg må selv spise glutenfritt, og oppskriftene på bloggen her er de eneste jeg faktisk lykkes med! Og nå kommer det bok!!! Sååå moro, den skal definitivt inn i hylla mi!

  • Pappa uten gluten
   20/05/2019 at 07:06

   Jippi:-) Gleder oss til dere får se den!

 12. Mette
  19/05/2019 at 21:02
  Reply

  Denne boken skal jeg kjøpe

  • Pappa uten gluten
   20/05/2019 at 07:06

   Herlig!:)

 13. Anita Johannessen
  20/05/2019 at 07:01
  Reply

  Lykke til med innspurten av boka. Gøy å følge dere

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *