Enkel Blåbærpai med glf havregryn

Denne er veldig enkel ( rask) å lage og den smaker utrolig godt. Spesielt godt er det med crunchy havregryn på toppen.

image

Du trenger;

  • 200 g frosne blåbær ( vi brukte mormor’s selvplukkede)
  • 1 ss sukker
  • 1 ss glutenfritt mel
  • 0,5 dl vann

 

  • 40 g glutenfrie havregryn
  • 1 ss sukker
  • 20 g ekte smør

Ha blåbær, sukker og vann i en kjele. Kok opp under omrøring, og la det koke ett par minutter. Ta kjelen av platen å tilsett 1 ss mel. Vispes inn. Den skal tykne.

Smelt smøret i en stekepanne & tilsett sukker og havregryn. Stekes under omrøring på middels varme til det får en fin jevn farge.

Ha blåbærblandingen over i former som toppes med havregryn.

Husk at sukker kan erstattes med sukrin eller annet søtningsmiddel.

Stekes på 175-180c i ca 15 min.

Godt, enkelt & sunt!

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie kokeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille