Enkelt hevefritt brød

Enkelt hevefritt brød
Enkelt hevefritt brød
Enkelt hevefritt brød

Dette enkle brødet er ikke bare hevefritt, det er også eltefritt. I tillegg til å være glutenfritt! Brødet lages på cirka 45 minutter, og i 40´ av de skal det steke. Stort enklere kan det nesten ikke bli. Hvis du følger oss på Instagram, kan du se en video (reel) på hvordan vi lager nettopp dette brødet der. Husk at du skal bytte steke innstillingen underveis i stekingen (se fremgangsmåten).

Vi får mange spørsmål om mel, og som noen av dere vet kommer vi med eget i løpet av våren. Et fint og et grovt. Det er dermed ikke sagt at du ikke kan bruke noe annet. Vi bruker ofte mel fra Semper og Schaer, men kommer naturlig nok til å bruke vårt eget fremover. Det står også litt om de forskjellige meltypene som finnes på markedet i begge bøkene våre.

 

Ingredienser:

  • 500 g lyst glutenfritt mel
  • 1/3 ts salt
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron
  • 5 1/2 dl lunken melk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 egg

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 220 ºC (varmluft).
  2. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør godt. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin hvis du har. Deigen (røren) skal være ganske klissete.
  3. Hell over i en brødform dekket med bakeark.
  4. Stek brødet på 220 ºC i 25 minutter.
  5. Senk temperaturen til 200ºC, og bytt til over/undervarme.
  6. Dekk til formen med aluminiumsfolie, og stek videre i 15 minutter.
  7. Avkjøles på rist.

 

Enkelt hevefritt brød

#pappautengluten #hevefritt #eltefritt #glutenfritt #utenheving #utengjær #brød #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #nokneadbread #noyeast #cooking #glutenfree #food #celiac #foodblogger #cookbook

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille