Enkle og luftige kanelboller

Verdens beste glutenfrie kanelboller? Det er kanskje å ta litt hardt i, men de er i hvertfall nydelige både på smak og konsistens, og Sevastianos påstår at de er nettopp «verdens beste kanelboller» så da stoler vi på han.

Jeg har droppet fiberhusken i denne oppskriften , men om du ønsker å øke fiberinnholdet eller om du sliter litt med å få en elastisk deig, kan du tilsette 2 ss enten rett i deigen eller i væsken. Den må da ikke stå lenger enn 30-60 sek.

Tips: Vi får mange spørsmål om mel, men jeg tror helt bestemt at du kan bruke det aller meste av lyse melblandinger. Kikertmel eller mandelmel alene er ikke anbefalt. Dersom du ønsker å bruke et grovere mel vil du trenge mer væske. Ikke vær redd for å tilsette mer mel eller væske ved behov. Deigen bær heller være litt klissete enn for kompakt ved heving.

Ingredienser:

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel eller væske om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling og melis til glasur.

 

Bland sammen lunket vann og gjær. La det stå til gjæren «bobler» litt. Tilsett kesam/rømme og smeltet smør.

Ha mel i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker og kanel. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene.

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!