Pappa uten gluten

Enkle og luftige kanelboller

Verdens beste glutenfrie kanelboller? Det er kanskje å ta litt hardt i, men de er i hvertfall nydelige både på smak og konsistens, og Sevastianos påstår at de er nettopp «verdens beste kanelboller» så da stoler vi på han.

Jeg har droppet fiberhusken i denne oppskriften , men om du ønsker å øke fiberinnholdet eller om du sliter litt med å få en elastisk deig, kan du tilsette 2 ss enten sammen med melet eller i væsken. Den må da ikke stå lenger enn 30-60 sek.

Vi får mange spørsmål om mel, og kan bruke det aller meste av rene lyse melblandinger. Vi bruker nå kun PAPPA UTEN GLUTEN- LYS MELBLANDING. Vi har grov og en lys melblanding, og begge får du i Nettbutikken vår.Dersom du ønsker å bruke et grovere mel vil du trenge mer væske. Ikke vær redd for å tilsette mer mel eller væske ved behov. Deigen bær heller være litt klissete enn for kompakt ved heving.

 

 • 3 dl gresk yoghurt / kesam eller rømme
 • 3 dl lunket vann
 • 100 g smeltet smør
 •  500 g glutenfri lys melblanding.
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 1 1/2 dl sukker
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling og melis til glasur.

 

Bland sammen lunket vann og gjær. La det stå til gjæren «bobler» litt. Tilsett kesam/rømme og smeltet smør.

Ha mel i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving et lunt sted i 30-40 minutter.

Kjevle ut deigen rektangulert, ca 1/2 cm tykk. Smør på smøret og strø over sukker og kanel. Rull sammen deigen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Ha bollene i en smurt ildfast form eller på ett stekebrett med bakepapir og la de heve i ca 30 minutter til.

Stekes på 180 C  i forvarmet ovn 25 minutter. Mens bollene stekes rører du sammen glasuren.  Ta bollene ut av ovnen og avkjøl. Bland melis med noen ts kaldt vann og ha glasuren over bollene.

8 Responses

 1. Har du noen tipps for å få dem til å bli mer luftige og myke? Mine ble helt harde og vanskelig å bite av. De vokste heller ikke så mye under steking. Kanskje tilsette bakepulver? Vi brukte vegansk rømme/yogurt. Bør vi heller bruke et mer flytende melkealternativ som væske?

  1. Deigen ville ikke bli til deig. Så skuffet 🙁
   Gjorde alt som sto i oppskriften, men nei da. Har bakt glutenfritt i 4 år nå og det har aldri skjedd før

   1. Så rart. Hvis du har gjort alt som står i oppskriften er det vanskelig å si hva som har gått galt, men ville definitivt ha forsøkt igjen da det skjer fra tid til annen med glutenfritt.

 2. Beste jeg noen gang har smak, vi klarte ikke skille mellom de glutenfrie og de med hvetemel! Herlig deig og fantastisk resultat. Så hurra, helt nydelig! Veit hvor jeg skal finne oppskrifter fremover!

 3. Hei. Kan det være lurt å elte deigen lenge i en kjøkkenmaskin? Så ei anna oppskrift der deigen ble elta veldig lenge med veldig godt resultat.

  1. Hei,

   Skjønner ikke helt hva du mener, men det skal være en pose tørrgjær i denne oppskriften.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.