Pappa uten gluten

Et glutenfritt verksted

P1010461

Tenk at det her i Oslo finnes et lite verksted hvor alt som produseres og testes ut er glutenfritt. Her holder Monica fra Det glutenfrie verksted til. I verkstedet sitt tester hun stadig ut nye oppskrifter for å gjøre glutenfri baking enklere for forbrukerne. Verkstedet er et resultat av mange timers jobb på jakt etter gode , næringsrike og glutenfrie produkter.

Noe av det beste med å skrive om glutenfrie nyheter og produkter er nettopp at du får muligheten til å treffe så mange hyggelige produsenter. Jeg har besøkt Monica i hennes glutenfrie verksted og hun er definitivt intet unntak. Vi hadde en utrolig hyggelig formiddag i verkstedet hennes. Jeg fikk også smake på noen av produktene og jeg fikk med enda flere hjem for å teste.

Det glutenfrie verksted lager ferdige mel-mikser slik at det blir enkelt for oss å bake. Monica er opptatt av det du spiser skal være bra for deg og hun lager derfor miksene sine med lite sukker og mer fiber. Produktene er i tillegg økologiske og de inneholder ikke hvetestivelse.

Hun tester ut alle oppskrifter selv før hun sender det videre til produsent. Vi kan derfor være helt trygge på at det er nøye testet ut før vi får det i butikkhyllene.

Mat for allergikere har vært preget mer av medisin enn gode smaksopplevelser. Jeg ville lage noe som var minst like godt.
– Monica J. Hellmann

Noe av det første jeg la merke til da Sevastianos ble diagnosert, var de fine pakningene på produktene hennes. De skiller seg ut både med forpakning og design. Hun vant forøvrig også nylig en pris for pakningsdesignet sitt, og i tillegg ble hun i 2015 kåret til årets glutenfrie bedrift. Ingen tvil om at dama står på:)

Her ser du et utvalg av noen av produktene hennes:

Det glutenfire verksted
P1010458
P1010455
P1010401
P1010450
Det glutenfrie verksted

Det glutenfrie verksted produserer melmikser som er enkle å ta i bruk. De er også perfekte for deg som får en glutenfri gjest på besøk. Alle som har forsøkt å bake glutenfritt vet at det krever (mye) tålmodighet til å begynne med. Dersom du vil gjøre det litt enklere for deg selv (og for de rundt deg) bør du forsøke en av disse. De er også veldig fine å ha med på reise eller når du skal besøke noen.

Monica fra Det glutenfrie verksted
Monica fra Det glutenfrie verksted

Vi har dessverre ikke rukket å prøve ut alt enda, men vi testet focaccia-miksen i går og den kan jeg i hverfall anbefale på det varmeste. Den ble så luftig og god!

På siden til Det glutenfrie verksted finner du flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke miksene. mer om dette finner du her:

Det glutenfrie verksted

 

P1010502
P1010453

Det glutenfrie verksted feirer i disse dager 3 års dag, og i den anledning kommer vi til å kjøre en konkurranse hvor du kan vinne produkter fra Det glutenfrie verksted. Følg med på bloggen og Instagram denne uken, mer info kommer:)

Vi gleder oss veldig til å teste ut resten av de flotte produktene hennes! Hva er ditt favoritt produkt fra Det glutenfrie verksted?

Nyt resten av søndagen!:)

#pappautengluten #detglutenfrieverksted #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen

 

P1010462

3 Responses

  1. Hos oss var foccacia-miksen definitivt ingen suksess…..den såg veldig luftig og god ut, men smakte ikkje noko godt. Eg likte den ikkje noko særleg (men har ikkje cøliaki), men heller ingen av mine to barn som begge har cøliaki likte den… så vi bakte ny i full fart med den vanlege oppskrifta vi har brukar til foccacia, rundstykker og boller :).

    1. Så synd det ikke fungerte. Vi synes den ble kjempegod! Hadde litt godt med olje, hvitløk og basilikum på toppen:) Fortsatt fin dag!

  2. Hei Liv Janne, så leit det var da og litt overraskende da denne “alltid” slår an når den serveres. Tilsatte du kesam lunken sammen med øvrige våte ingrediensene? Kald kesam gjør at deigen ikke heves optimalt og resultatet kan bli ganske tørt.. Og bakte du den i en form som anbefalt på posen? For stor form gjør også resultatet mindre saftig.
    Mvh Monica, Det Glutenfrie Verksted

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.