Fårikål

image

Fårikål er så godt på kalde høstkvelder. I ettermiddag har jeg og Sevastianos vært på pokemon jakt ( sammen med en drøss andre iskalde pappaer..) og da er det utrolig godt å komme inn til rykende varm fårikål. Den putrer på gryta mens du fanger Pokémons 🙂

På Meny/ Kiwi og Rema hvor vi stort sett handler på har de en egen disk med varer til 1/2 pris. Dette er varer som snart går ut på dato. Ved å kjøpe disse varene sparer du penger OG miljøet! I dag var det mengder av lam så vi fikk en diger kjele med fårikål til middag og det til under 100 lappen😉 Små gleder i hverdagen….

Så, du trenger;

  • 1 1/2-2 kg fårikålkjøtt
  • 1 1/2 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt glutenfritt lys melblanding  ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer.

image
Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

Kilde; matprat.no

#pappautengluten #matprat #kastmindre

 

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille