Fiskesuppe med blåskjell.

deilig fiskesuppe med blåskjell
deilig fiskesuppe med blåskjell

En deilig fiskesuppe med blåskjell er aldri feil. Server den med aioli og godt brød.

  • 1 kg blåskjell
  • 1-2 stk gulrot
  • 1/2 purre i skiver
  • 2 stilker hakket bladpersille, frisk
  • hvit og rød fisk. Vi brukte 1 stykke steinbitfilet og 2 stk laks.
  • 1 liten boks rensede reker
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl vann
  • 1 terning fiskebuljong, eller fiskekraft.
  • 2 dl kremfløte
  • salt/ pepper
  • 1 knivsodd chili

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Skjær gulrot og purre i skiver. Kok opp vin, vann og buljongterning/ fiskekraft.  Vend inn grønnsaker, hakket persille, fisk, reker og blåskjell, chili legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.

Spar noen av skjellene å bruk dem som pynt i suppen ved servering. Skjellene kan event lages for seg ved å frese hvitløk, purre, chili og hvitløk og litt hvitvin i en kjele. Tilsett skjellene og damp de åpne. Hell det så over i fiskesuppen. Den kraften som blir igjen fra dampede blåskjell er perfekt som base i en fiskesuppe.

Lykke til!

#pappautengluten #kaperoliven #endelighelg #fiskesuppe #glutenfri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #fish #soup #celiac

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille