Forstå cøliaki #celiacawarnessmonth

#celiacawarenessmonth
#celiacawarenessmonth

Mai måned er Celiac awareness month og det handler om bevisstgjøring av cøliaki. De som følger oss har sikkert lagt merke til mange og lange innlegg om temaet den siste tiden.

Som foreldre til en gutt med cøliaki ligger dette oss selvfølgelig veldig nært. Mange tenker at cøliaki er en allergi, men det er det ikke. Cøliaki er en kronisk sykdom. For oss er det ikke bare å «bytte ut melet», bestille glutenfritt eller å kjøpe glutenfrie produkter. For oss er det helt nødvendig at maten lages i trygge soner og at det ikke er noen som helst form for krysseksaminering på kjøkkenet. Da blir nemlig Sevastianos veldig syk.

Vi er helt avhengig av at folk stoler på oss og tar oss alvorlig når vi sier at benker og flater må vaskes før bruk, rene kniver og skjærefjøler må taes i bruk og nei du kan ikke bruke samme pizzaskjærer på hans pizza som på en vanlig. Vi terper ikke på rutiner fordi vi synes det er så jævla festlig , vi maser ikke på deg om renhold når vi besøker deg eller restauranten din fordi vi ikke har noe annet å gjøre, nei vi gjør det fordi sønnen vår på 9 år kommer til å ligge i fosterstilling på badegulvet i flere dager etterpå hvis maten hans ikke er trygg.

Det er absolutt ikke vanskelig å få oss på besøk, det krever bare bittelittegranne forarbeid Dessuten er det like koselig for en med cøliaki å få komme på besøk til deg akkurat som alle andre får....

Takk for at dere følger oss! Klem fra mammaen til Sevastianos

Vil du lese mer? Du finner flere innlegg om livet med cøliaki her

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille