Fritert scampi. Glutenfri selvfølgelig

Klart du kan spise fritert scampi selv om du har cøliaki/glutenallergi. Dette var lett å lage, men husk at når du friterer scampiene blir oljen veldig varm, og den kan sprute litt. Lurt å holde barna unna mens du steker.

Du trenger:

  • 500 gr scampi. Uten skall, men med “hale”
  • 1 kopp glutenfri lys melblanding. Semper
  • 1/2 kopp maismel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2-1 kopp iskaldt vann
  • 1 1/2 kopp olje til steking

Begynn med å tine scampiene. Ha så de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet, mengden avhenger så her må du fylle på til du har en tykk røre. Den skal være tykkere en en pannekakerøre. Sett røren i kjøleskapet i ca 20 minutter.

Varm oljen i en gryte eller i en stekepanne. Vend inn tinte scampi i røren å stek de i oljen. Dette går fort så det holder å steke 5 om gangen. La de renne av seg overflødig olje på ett kjøkkenpapir. Serveres straks med hjemmelaget chilisaus til.

Chilisaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 finhakket løk
  • 1/2 finhakket rød chili
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 4 ss finhakket koriander
  • 1 ss brunt sukker
  • Salt/pepper
  • 3 ss olje

Fres løk, chili og hvitløk i oljen til det har en gyllen farge. Ha i koriander å la det surre i ett 1/2 minutt før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke i ca 20 minutter. Avkjøl, og bruk en stavmikser for å oppnå rett konsistens. La sausen stå noen timer i kjøleskapet slik at smakene setter seg skikkelig.

Lykke til!

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #scampi #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #matbloggsentralen #godtno #matprat

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille