Fritert scampi. Glutenfri selvfølgelig

Klart du kan spise fritert scampi selv om du har cøliaki/glutenallergi. Dette var lett å lage, men husk at når du friterer scampiene blir oljen veldig varm, og den kan sprute litt. Lurt å holde barna unna mens du steker.

Du trenger:

  • 500 gr scampi. Uten skall, men med “hale”
  • 1 kopp glutenfri lys melblanding. Semper
  • 1/2 kopp maismel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2-1 kopp iskaldt vann
  • 1 1/2 kopp olje til steking

Begynn med å tine scampiene. Ha så de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet, mengden avhenger så her må du fylle på til du har en tykk røre. Den skal være tykkere en en pannekakerøre. Sett røren i kjøleskapet i ca 20 minutter.

Varm oljen i en gryte eller i en stekepanne. Vend inn tinte scampi i røren å stek de i oljen. Dette går fort så det holder å steke 5 om gangen. La de renne av seg overflødig olje på ett kjøkkenpapir. Serveres straks med hjemmelaget chilisaus til.

Chilisaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 finhakket løk
  • 1/2 finhakket rød chili
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 4 ss finhakket koriander
  • 1 ss brunt sukker
  • Salt/pepper
  • 3 ss olje

Fres løk, chili og hvitløk i oljen til det har en gyllen farge. Ha i koriander å la det surre i ett 1/2 minutt før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke i ca 20 minutter. Avkjøl, og bruk en stavmikser for å oppnå rett konsistens. La sausen stå noen timer i kjøleskapet slik at smakene setter seg skikkelig.

Lykke til!

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #scampi #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #matbloggsentralen #godtno #matprat

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!