Klart du kan spise fritert scampi selv om du har cøliaki/glutenallergi. Dette var lett å lage, men husk at når du friterer scampiene blir oljen veldig varm, og den kan sprute litt. Lurt å holde barna unna mens du steker.
Du trenger:
- 500 gr scampi. Uten skall, men med “hale”
- 1 kopp glutenfri lys melblanding. Semper
- 1/2 kopp maismel
- 1 ss bakepulver
- 1/2-1 kopp iskaldt vann
- 1 1/2 kopp olje til steking
Begynn med å tine scampiene. Ha så de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet, mengden avhenger så her må du fylle på til du har en tykk røre. Den skal være tykkere en en pannekakerøre. Sett røren i kjøleskapet i ca 20 minutter.
Varm oljen i en gryte eller i en stekepanne. Vend inn tinte scampi i røren å stek de i oljen. Dette går fort så det holder å steke 5 om gangen. La de renne av seg overflødig olje på ett kjøkkenpapir. Serveres straks med hjemmelaget chilisaus til.
Chilisaus:
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 finhakket løk
- 1/2 finhakket rød chili
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 4 ss finhakket koriander
- 1 ss brunt sukker
- Salt/pepper
- 3 ss olje
Fres løk, chili og hvitløk i oljen til det har en gyllen farge. Ha i koriander å la det surre i ett 1/2 minutt før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen koke i ca 20 minutter. Avkjøl, og bruk en stavmikser for å oppnå rett konsistens. La sausen stå noen timer i kjøleskapet slik at smakene setter seg skikkelig.
Lykke til!
Pappa`n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #scampi #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #ncfu #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #matbloggsentralen #godtno #matprat
Cathrine
19/05/2017 at 16:54Det her gleder jeg meg til å prøve:) blir de ordentlig crispy?:)
Kan ikke du legge en oppskrift på glutenfrie vårruller? 🙂
admin
20/05/2017 at 05:56De ble crispy, skikkelig gode! Takk for tips om innlegg på vårruller:)
Nynke Feenstra
15/07/2017 at 15:18Hva slags maismel bruker du? Du mener ikke maisena? HVor kjøper du det?
Oddveig Hauge
19/11/2017 at 13:12Dette har jeg aldri gjort før så det klarer jeg sikkert
Og det ble bare nydelig. Hadde retten med meg til en fest hvor alle bringer med seg noe. Det viste seg å være ei til med cøliaki der, og hun fikk stjerner i øynene da hun forsto at dette kunne hun også spise. Er ikke ofte slikt er for oss i slike sammenhenger, men det ble en suksess … alle skrøt av det. Superenkelt å lage, og det forble crispy selv om vi varmet det opp igjen der vi kom.
Tusen takk for oppskrift som definitivt skal lages omigjen❤
admin
19/11/2017 at 14:05Så bra! Det ble jeg veldig glad for å høre:)