Frokostpannekaker a`la Sevastianos med hjemmelaget aprikosmarmelade

Glutenfrie frokostpannekaker med aprikosmarmelade
Glutenfrie frokostpannekaker med aprikosmarmelade
Glutenfrie frokostpannekaker med aprikosmarmelade

Ingen helg uten pannekaker. Denne oppskriften ble til som resultat av Sevastianos’ skoleprosjekt, og pannekakene ble kjempegode. Nå befinner vi oss i hellas, og naboen har levert en stor kurv med solmodne aprikoser for andre dagen på rad, så i dag ble det pannekaker med nyrørt aprikosmarmelade. Unødvendig å si at det falt i smak. Du kan også servere de er med sjokoladepålegg, annet syltetøy eller marmelade,  eller friske bær. Grovt mel kan også benyttes, men da trenger du litt mer væske i røren. 

 

Porsjoner: 8 pannekaker 

 

  • 3 egg 
  • 1 ss sukker 
  • 3 dl lyst glutenfritt mel 
  • ½ ts salt 
  • 3 dl melk 
  • 3 ss smør til steking 

 

  • 400 g aprikoser, delt i 4
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vann
  • Saften av en halv sitron
  • 1/2 ts kanel

 

  1. Start med å lage marmeladen ved å koke opp aprikoser, sukker, vann. sitronsaft og kanel. La det småkoke på middels varme i cirka 30 minutter. Hell over på et luftet glass og avkjøl.
  2. Visp egg og sukker. Ha i mel, salt og melk. Rør til du har en jevn røre. Stekes i litt smør i en varm stekepanne. Pannekakene snus når de har en gyllen farge. 
  3. Serveres varme med nyrørt aprikosmarmelade.
Glutenfrie frokostpannekaker med aprikosmarmelade

#pappautengluten #glutenfrie #pannekaker #frokost #crepes #aprikos #syltetøy #helg #søndag #godtno #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #sunday #breakfast #pancakes #glutenfree #homemade #apricote #marmelade #foodblogger #cookbooks #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie kokeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille