Blog posts

Fylte tomater

Fylte tomater

Grønnsaker/vegetar

Fylte tomater er noe av den beste jeg vet av vegetarmat. Dette er faktisk favorittlunsjen min på sommeren i Hellas. Jeg synes kombinasjonen av solmodne tomater og feta er så nydelig at jeg kunne spist det (nesten) hver dag. Dette er ikke vanskelig å lage selv, og selv om tomatene her er så langt fra solmodne som de kan få blitt akkurat nå, smaker dette nydelig likevel.

Vi har kun brukt tomater denne gangen, men bruk gjerne paprika og/-eller squash i tillegg.

Denne retten er vegansk, men dersom du ønsker kan du drysse litt revet parmesan over eller servere fetaost ved siden av.

Ingredienser;

 • 5-6 store tomater
 • 1 finhakket løk
 • 150 g ris
 • 1 dl olivenolje
 • 2-3 poteter skåret i båter
 • 2-3 tomater til fyllet. Ev. 1 boks hermetiserte tomater
 • 1 ss tomatpuré
 • 2 fedd hvitløk
 • 4 ss finhakket frisk oregano
 • Salt / pepper etter smak

3 ss olivenolje til steking av fyllet og 1 ss frisk oregano til topping

Start med å skjære av toppen på tomatene. Ta vare på "lokket". Skrap ut innmaten med en skje. Legg tomatene i en ildfast form sammen med potetbåtene.

Kjør innmaten fra tomatene i en blender sammen med oregano, hvitløk, tomatene til fyllet, tomatpuré og løken til du har en jevn, fin masse.

Varm opp 3 ss olivenolje i en panne og tilsett ris og fyllet. Sett på lokket å la det putre i noen minutter. Det gjør ingenting om risen ikke er ferdigkokt da den kokes ferdig i ovnen.

Fyll tomatene med fyllet. Ikke fyll tomatene helt opp til kanten for når de kommer i ovnen vil risen ese ut og det flyter over. Sett "lokket" på og hell olivenoljen over tomatene og potetene. Strø salt, pepper og oregano over.

Du kan også rive litt parmesan over om ønskelig.

Stekes i forvarmet ovn på 170 C i cirka 40 minutter.

 

 

Lykke til!

#pappautengluten #grønnsaker #glutenfri #melkefri #vegansk #vegetar #aktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #matprat #marathon #runner #daddy #glutenfree #vegan #vegetarian #celiac #foodblogger

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

1 Comment

 1. Anna
  15/11/2019 at 12:52
  Reply

  Takk for ei spennende oppskrift. Dessverre har den aller siste delen av fremgangsmåten bydd på utfordringer for meg. Beklager, men jeg forstår ikke helt hva som menes med “Fyll grønnsakene med fyllet. Ikke fyll tomat for når de kommer i ovnen vil risen ese ut og det flyter over. Sett “lokket” på og hell olivenoljen over tomatene og potetene.”. Fyll grønnsakene med fyllet, ikke fyll tomat … Sett “lokket” (jeg tolker det som toppen på tomaten) på … tomatene … Hva er hva? Lokket på forma? Lokket på tomatene? Når skal – og ikke skal tomatene fylles og med hva?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *