Pappa uten gluten
Fylte tomater
Fylte tomater

Fylte tomater

Fylte tomater

Fylte tomater er noe av den beste jeg vet av vegetarmat. Dette er faktisk favorittlunsjen min på sommeren i Hellas. Jeg synes kombinasjonen av solmodne tomater og feta er så nydelig at jeg kunne spist det (nesten) hver dag. Dette er ikke vanskelig å lage selv, og selv om tomatene her er så langt fra solmodne som de kan få blitt akkurat nå, smaker dette nydelig likevel.

Vi har kun brukt tomater denne gangen, men bruk gjerne paprika og/-eller squash i tillegg.

Denne retten er vegansk, men dersom du ønsker kan du drysse litt revet parmesan over eller servere fetaost ved siden av.

Greske produkter

Vi har en rekke greske produkter i nettbutikken vår nå, se hele utvalget her.

Ingredienser;

 • 5-6 store tomater
 • 1 finhakket løk
 • 150 g ris
 • 1 1/2 dl olivenolje
 • 2-3 poteter skåret i båter
 • 2-3 tomater til fyllet. Ev. 1 boks hermetiserte tomater
 • 1 ss tomatpuré
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 ss finhakket frisk eller tørket oregano
 • Salt / pepper etter smak

3 ss olivenolje til steking av fyllet og 1 ss frisk oregano til topping

Start med å skjære av toppen på tomatene. Ta vare på “lokket”. Skrap ut innmaten med en skje. Legg tomatene i en ildfast form sammen med potetbåtene.

Kjør innmaten fra tomatene i en blender sammen med oregano, hvitløk, tomatene til fyllet, tomatpuré og løken til du har en jevn, fin masse.

Varm opp 3 ss olivenolje i en panne og tilsett ris og fyllet. Sett på lokket å la det putre i noen minutter. Det gjør ingenting om risen ikke er ferdigkokt da den kokes ferdig i ovnen.

Fyll tomatene med fyllet. Ikke fyll tomatene helt opp til kanten for når de kommer i ovnen vil risen ese ut og det flyter over. Sett “lokket” på og hell olivenoljen over tomatene og potetene. Strø salt, pepper og oregano over.

Du kan også rive litt parmesan over om ønskelig.

Stekes i forvarmet ovn på 170 C i cirka 40 minutter.

Fylte tomater
Fylte tomater

 

Fylte tomater
Fylte tomater

 

Fylte tomater
Fylte tomater

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til nettbutikken vår.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #grønnsaker #glutenfri #melkefri #vegansk #vegetar #aktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #matbloggsentralen #godtno #matprat #marathon #runner #daddy #glutenfree #vegan #vegetarian #celiac #foodblogger

One Response

 1. Takk for ei spennende oppskrift. Dessverre har den aller siste delen av fremgangsmåten bydd på utfordringer for meg. Beklager, men jeg forstår ikke helt hva som menes med “Fyll grønnsakene med fyllet. Ikke fyll tomat for når de kommer i ovnen vil risen ese ut og det flyter over. Sett “lokket” på og hell olivenoljen over tomatene og potetene.”. Fyll grønnsakene med fyllet, ikke fyll tomat … Sett “lokket” (jeg tolker det som toppen på tomaten) på … tomatene … Hva er hva? Lokket på forma? Lokket på tomatene? Når skal – og ikke skal tomatene fylles og med hva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.