Blog posts

Gluten/ heve og eltefritt parmesanbrød

Gluten/ heve og eltefritt parmesanbrød

Bakverk, Brød/gjærdeig, Frokost

Dette glutenfrie ostebrødet er enkelt å lage og passer perfekt som turmat i påsken. Det beste er at det hverken trenger å eltes eller å heve, så dette lager du praktisk talt mens de andre smører skiene.

Du trenger:

  • 200 gr glutenfri lys melblanding
  • 3 ts bakepulver
  • 1 knivsodd salt
  • 3 egg
  • 50 gr revet parmesan
  • 200 gr gresk yoghurt
  • 80 gr melk
  • 3 ss olivenolje

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og de øvrige ingrediensene i en annen bolle. Rør sammen hver for seg. Ha i de tørre ingrediensene i den andre bollen å rør sammen til du har en litt klissete deig. Smør en brødform med litt olje og ha i deigen. Riv gjerne litt parmesan over før steking. Stekes i forvarmet ovn 180 C i ca 45 minutter.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfritt #brød #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfri #food #celiac #cøliakiforeningen #påske #turmat #godtno #nrkmat #matbloggsentralen

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

2 Comments

  1. Guro
    21/01/2020 at 10:43
    Reply

    Lagde dette nylig. Kjempegodt!
    Brukte hjemmelaget kefir istedet for gresk yogurt, og måtte tilsette litt mer mel for å få en bra konsistens på deigen siden kefiren er mer flytende. Bakte i jerngryte.
    Holder seg godt i pose på benken, og er saftig flere dager etter baking.

    • Pappa uten gluten
      28/01/2020 at 20:37

      Vi bruker også ofte kefir i bakst om vi ikke har yogurt. Gjør samme nytten:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *