Glutenfri appelsin og gulrotkake med ostekrem
Glutenfri appelsin og gulrotkake med ostekrem er en saftig og nydelig kake, og kremen smelter praktisk talt på tungen! Kaken er veldig enkel å lage og helt perfekt i selskap, feiringer, dugnader, konfirmasjon og skoleavslutninger. Eller bare når du har lyst på noe godt til kaffen!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Du trenger:
- 120 g margarin
- 200 g sukker
- 4 egg
- 1 ts bakepulver
- 200 g lys melblanding
- 1 ts kanel
- 1/2 dl ferskpresset appelsinsaft fra 1 appelsin
- 150 g revet gulrot
Glasur:
- 180 g melis
- 200 g kremost naturell
- 2 ss appelsinsaft
- Rør smør og sukker luftig. Bland inn ett egg av gangen. Tilsett appelsinsaft og revet gulrot, rør videre. Bland inn alle de tørre ingrediensene. Rør godt.
- Smør en rund kakeform (24 cm) med smør (eller dekk med bakeark) og hell røren i.
- Stekes på 180C i cirka 40 min på nederste rille.
- Avkjøl kaken og smør på glasuren.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #gulrotkake #appelsinkake #utengluten #cøliaki