Glutenfri Black Forest kake

Glutenfri black forest kake
Glutenfri black forest kake

Denne glutenfrie kirsebærkaken eller Black Forrest som den også kalles er en drøm av en kake. Den orginale kaken er dynket i kirsebærlikør, men om den skal serveres til barn, kan du bruke safen/laken fra hermetiserte kirsebær.

Ingredienser 2 kakebunner:

  • 250 g lyst glutenfritt mel
  • 200 g sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao
  • 5 egg

Pisk egg og vaniljesukker og sukker hvitt. Vend inn melet og kakao og visp forsiktig videre.

Smør to like kakeformer og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren formene (20 cm). Stekes på rist 180 C i 20 - 25 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om bunnen er ferdigstekt. Avkjøl helt.

Krem:

  • 6 dl fløte
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 100 g melis

Piskes til krem. Sett til side i kjøleskapet mens du steker bunnene.

Pynt:

  • 2 bokser hermetiserte kirsebær
  • 50 g revet sjokolade
  • 1 ss kakao

Varm lake og kirsebær fra en boks. Dynk kakebunnene i laken fra kirsebærene og fordel kirsebær i midten av kaken. Du kan også bruke syltetøy.  Hvis dette skal serveres kun til voksene bruker du 3-4 ss likør i laken.

Smør krem i mellom bunnene og på toppen av kaken. Fordel resten av kremen rundt slik at hele kaken dekkes av kremen. Pynt med kirsebær, revet sjokolade og sikt kakao over til slutt.

 

Glutenfri black forest kake
Glutenfri black forest kake
Glutenfri black forest kake
Glutenfri black forest kake

#pappautengluten #glutenfri #blackforest #cake #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner  #family #dad #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!