Pappa uten gluten
glutenfri sukkerbunn
glutenfritt sukkerbrød

Glutenfri bløtkake

Glutenfritt sukkerbrød er enkelt å lage og om du fyller du den med bær og krem får du en herlig festkake. Sukkerbrødet kan også spises som det er med litt smakstilsatt melisglasur, eller du kan lage en marsipankake. Mange muligheter der altså. Vi valgte å lage en enkel bløtkake som passer perfekt på nasjonaldagen.

Du trenger:

  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 150 gr lys glutenfri melblanding
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • Frukt og bær. For eksempel: jordbær, blåbær, bringebær, kiwi og hermetisert frukt

Forvarm ovnen til 160 C

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til du får en luftig og “stiv” røre. Bruk en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver å rør videre i ett par minutter.

Ha røren i en smurt form (24 diameter) med ett bakepapir i bunnen av formen. Kaken stekes i ca 40 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist.

Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler, og fyll krem og bær i midten av kaken. Bruk ett par skjeer med laken fra hermetisert  ananas eller fersken over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. På toppen pynter du med krem og friske bær etter eget ønske.

 

Visp egg og sukker luftig
Ha kaken i en smurt form 24 cm
pappautengluten
glutenfri sukkerbunn

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bløtekake #17mai #fest #kake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen

6 Responses

  1. Denne var helt fantastisk! Jeg lager med toro lys glutenfri melblanding for kaker, og bruker soyabasert krem istedenfor vanlig. Våter bunnene med ananassaft, har på jordbærsyltetøy og krem og Daimkuler (som ikke er noe for de med cøliaki,tipper jeg). Den smaker fantastisk, er luftig og fin. Inen klager fra de som spiser “vanlig” mat ellers. Noen ganger har jeg marsipan utenpå. Anbefales helt vilt mye 🙂

  2. Tusen hjertelig takk for denne! Har brukt den til 17. mai-kaka tre år på rad, skikkelig suksess hver gang!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.